طرز تهیه پودینگ هلو???? آموزش تصویری مرحله به مرحله
به گزارش مجله سایه، پودینگ (Pudding) برخلاف تصور عامیانه که اونو را نوعی دسر می دونن، می تونه به دو دسته شیرین و شور تقسیم بشه؛ که پودینگ های شیرین به عنوان دسر و پودینگ های شور به عنوان غذا سرو می شوند. پودینگ ها به علت امکان سرو بصورت خنک در تابستان نیز پرطرفدار هستند؛ سرو و آماده سازی پودینگ ها با میوه های تابستونی جذابیت اونها رو بیشتر می کنه. برای همین منظور توی این مقاله می خوایم روش آماده سازی پودینگ هلو رو آموزش بدیم.
شیر | 1 لیتر |
شکر | 1 سوم پیمانه |
نشاسته ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 3 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه صورتی | نصف پاکت |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
هلو رسیده | 5 عدد کوچک |
شکر | 3 الی 4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
کره | 20 گرم |
فندوق (اختیاری) | به اندازه لازم |
آماده سازی و مزه دار کردن هلو:
1- هلو رو پوست می گیریم، داخل ماهیتابه ای که از اندازه هلوها کمی بزرگتره می ریزیم.
2- بعد از اضافه کردن شکر و کره روی حرارت با شعله میانه قرار می دیم.
3- کمی هم می زنیم تا کم کم شکر و کره آب بشن و تا زمانی که هلوها اندازهی آب بندازن و بپزن به پخت ادامه می دیم.
4- وقتی هلوها اندازهی آب انداختن، یکم زیر حرارت و زیاد می کنیم و بعد فندوق هایی رو که بصورت دندان گیر خرد کردیم، بهش اضافه می کنیم.
5- بعد از دو، سه دقیقه که فندوق ها داخل مواد کمی نرم شدن، دارچین رو هم اضافه می کنیم و بعد از اینکه به آرومی هم زدیم و در صورتی که آب هلو کشیده شده بود، زیر گاز و خاموش می کنیم و اجازه می دیم هلوها خنک بشن.
مراحل تهیه پودینگ:
6- نشاسته و آرد و باهم الک و مخلوط می کنیم. اندازهی از شیر هم دمای محیط رو بهش اضافه می کنیم و به یاری همزن دستی خوب هم می زنیم تا ذرات آرد کامل داخل شیر باز بشه.
7- مواد رو داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت میذاریم و با همزن دستی یه اندازه هم می زنیم.
8- بعد از یک دقیقه و زمانیکه یکم گرم شد، شکر رو اضافه می کنیم و هم می زنیم تا حل شه.
9- با استفاده از همزن دستی یا لیسک، به همزدن ادامه می دیم تا کم کم مواد روی حرارت غلیظ بشه و قوام پیدا کنه.
10- حتما باید هر چند دقیقه یکبار لیسک رو به صورت عمودی بگیرین و موادی رو که دور قابلمه می چسبن رو هم با باقی مواد مخلوط کنین تا دور قابلمه خشک نشن!
11- بعد از حدود 5 دقیقه، موادمون کم کم غلیظ می شه. اندازه غلظتش باید در حدی باشه که وقتی انگشتمون رو روی لیسک می کشیم، دو قسمت جدا شده مواد به هم نرسن و با فاصله باقی بمونن.
12- وقتی به این غلظت رسید، زیر حرارت رو خاموش می کنیم و توی این مرحله خامه رو اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا خامه ترکیب و با مواد یکدست شه.
13- وانیل رو هم اضافه می کنیم و هم می زنیم.
14- چند قاشق از هلو رو برای تزئین جدا می کنیم و به جای مانده رو داخل پودینگ می ریزیم.
نکته: دقت کنین که حتما هنگام پخت هلو آب اون کشیده شده باشه؛ چون آب اضافی اون داخل پودینگ غلظت پودینگ و بهم می زنه.
15- هلو رو به آرامی داخل موادمون هم می زنیم تا خوب با هم ترکیب شن؛ مراقب باشین موقع هم زدن هلو را خیلی له نکنین!
16- برای خوش رنگتر شدن و مجذوب نماینده تر شدن پودینگ هلو، می تونین نوک قاشق چایخوری زعفران دم نموده غلیظ و یا کمی رنگ زعفران به اون اضافه کنین.
17- حالا دیگه پودینگ هلو آمادست و فقط باید اجازه بدیم کمی خنک شه تا اون و داخل ظرف سرو بریزیم.
18- برای سرو می تونین از شات ها و لیوان های مخصوص دسر استفاده کنین. بهتره که پودینگ و داخل یک پارچ کوچک بریزیم تا براحتی داخل شات ها رو پر کنیم. این طوری دیواره ظرفمون کثیف نمی شه. بعد از پر کردن شات ها حتما اون و چند بار رو سطح کار بکوبین تا سطحش صاف بشه. و بعد اون می ذاریم یخچال تا یکم خودش و بگیره و البته خنک بشه.
19- در نهایت اندازهی از هلوی به جای مانده رو روی هر شات پودینگ هلو فندوقی می ریزیم و با برگ نعنا اون و تزئین می کنیم. برای تزئین از برش های تازه میوه هلو و یا حتی اندازهی پودر دارچین هم می تونین استفاده کنین.
نکات مهم در تهیه پودینگ هلو:
- دقت کنین که حتما شیر هم دمای محیط باشه و به تدریج به آرد اضافه کنید! در غیر این صورت آردها داخل شیر گلوله گلوله می شن و بافت دسر و خراب می نمایند.
- الک کردن آرد باعث می شه آردمون گلوله گلوله نشه.
- خامه هم حتما بابد همدمای محیط باشه تا داخل پودینگ بریده نشه و راحت با مواد ترکیب شه.
- اندازه شیرینی دسر رو بسته به ذائقه خودتون می تونین تنظیم کنین.
- با توجه به شیرینی هلوها، اندازه شکر اون رو می تونین کم و زیاد کنین.
- می تونین بجای فندوق از هر نوع مغز دیگه ای مانند بادام استفاده کنین.
پودینگ دسری مجذوب نماینده و خوشمزست که تو تابستون براحتی می تونین با استفاده از میوه های متنوع تابستونی، انواع مختلفش رو درست کنین و از طعم سبک و خنکش لذت ببرین. پودینگ ها بدلیل خوشمزه بودن و راحتی مراحل آماده سازی جزو دسرهای محبوبی هستند که امکان ایجاد تنوع در این دسر به یاری انواع میوه ها و طعم دهنده محبوبیت آن را دوچندان نموده است. علاوه بر پودینگ میوه ای، پودینگ شکلاتی هم از از محبوبیت بالایی برخوردار است. امیدوارم از این آموزش امروز خبرنگاران بلاگ، لذت برده باشین.
منبع: اُکالا