طرز تهیه کرامبل، یک کیک مجذوب کننده برای همه سلیقه ها طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین و گردو
به گزارش مجله سایه، برای درست کردن یک کیک کرامبل خوشمزه با ما همراه باشید!

کرامبل یکی از انواع کیک و شیرینی های روکش دار است که از قدیمی ترین شیرینی های جهان محسوب می گردد. منظور از کیک روکش دار، یک روکش ساده و معمولی نیست بلکه روکشی است که از مواد کرامبل تهیه شده و روی کیک را ترد، طلایی و بسیار خوشمزه می نماید. برای طرز تهیه کرامبل به مواد اولیه زیادی احتیاج ندارید و در مدت زمان کوتاهی می توانید این مدل کیک خوشمزه را آماده کنید.
این دسر بین المللی به روش های مختلفی تهیه می گردد به عنوان مثال طرز تهیه کرامبل ایتالیایی با طرز تهیه کرامبل انگلیسی تفاوت هایی دارد به خصوص که انگلیسی ها برای تهیه کرامبل یک دستور پخت کاملا منحصر به فرد دارند.
اگر تاریخچه این نوع کیک را آنالیز کنیم به جنگ جهانی دوم خواهیم رسید، در این زمان به خاطر قحطی و کمبود مواد غذایی مثل گندم، آرد، شیرو… مواد اولیه بسیار محدودی در دسترس بود. به همین علت تهیه کرامبل در این دوره ارزان بود زیرا هم به مواد اولیه زیادی احتیاج نداشت و هم در مدت زمان کوتاهی آماده می شد. این کیک مجذوب کننده را می توان با تاپینگ های متنوعی سرو کرد در نتیجه برای انواع سلیقه ها پیشنهاد وسوسه کننده ای خواهد بود. با ما همراه باشید تا با هم به انواع طرز تهیه کرامبل بپردازیم.
طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین و گردو
سیب یک از میوه هایی است که به راحتی در هر فصلی پیدا خواهد شد. حیف است ترکیب سیب و دارچین را که یک ترکیب بسیار خوش عطر است را از دست بدهیم. ما برای طرز تهیه کرامبل سیب و دارچین و گردو به مواد زیر احتیاج داریم:
- مواد مورد احتیاج برای کرامبل کیک
مواد مورد احتیاج | مقدار لازم |
سیب | 2 عدد |
مغز گردو خرد شده | 1 لیوان |
بیسکویت | 1 لیوان |
شکر | 3 قاشق غذا خوری |
پودر دارچین | 2 قاشق غذا خوری |
کره | 50 گرم |
- مواد مورد احتیاج برای کیک
مواد مورد احتیاج | مقدار لازم |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 1 لیوان |
ماست | 1 لیوان |
روغن جامد | 150 گرم |
آرد | 2.5 لیوان |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | 2 قاشق غذا خوری |
- مرحله اول
در ابتدا سیب ها را پوست کنده و به صورت نگینی آن ها را خرد می کنیم. سپس سیب های خرد شده را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم. بیسکویت ها را به یاری غذاساز یا خردکن کاملا پودر می کنیم. در ادامه نصف پودر بیسکویت را به همراه نصف مغز گردو، شکر و پودر دارچین به سیب ها اضافه نموده و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم.
اگر دوست داشته باشید می توانید برای تهیه این نوع کرامبل از جو پرک به جای پودر بیسکویت نیز بهره ببرید. برای درست کردن کرامبل سیب با جو پرک شما فقط به نصف لیوان جو پرک احتیاج دارید تا در این مرحله به جای خرده های بیسکویت با دیگر مواد مخلوطشان کنید.
کرامبل سیب و دارچین و گردو یکی از خوشمزه ترین انواع کرامبل است.- مرحله دوم
کره را روی حرارت کتری ذوب نموده تا کاملا آب گردد. کره را هم با بقیه مواد مخلوط می کنیم. فر را روشن نموده و روی درجه 170 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا به خوبی گرم گردد.
- مرحله سوم
شکر و روغن جامد را در یک ظرف مناسب به یاری همزن برقی با هم مخلوط می کنیم. بعد از حدود پنج دقیقه زدن شکر و روغن، کرمی رنگ و کش دار می شوند. در این مرحله تخم مرغ ها را به ظرف اضافه می کنیم. بعد از شکستن هر تخم مرغ مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم. به همراه آخرین تخم مرغ وانیل را نیز به باقی مواد افزوده و مجدد مواد را با هم به خوبی مخلوط می کنیم.
- مرحله چهارم
ماست را در این مرحله به بقیه مواد کیک اضافه نموده و به یاری یک قاشق یا لیسک آن را مخلوط می کنیم. آرد و بکینگ پودر را الک نموده و مرحله به مرحله به مایه کیک اضافه می کنیم. بعد از هر مرحله به آرامی مواد را در یک سمت مخلوط می کنیم.
- مرحله پنجم
بعد از یکدست شدن مایه کیک، هم زدن را متوقف می کنیم. قالب مورد نظرمان را کمی چرب نموده و مقداری آرد روی آن می پاشیم. نیمی از مایه کیک آماده شده را داخل قالب می ریزیم.
نصف به جای مانده از سیب نگینی شده، مغز گردو خرد شده و پودر بیسکویت را به همراه کمی پودر دارچین روی مایه کیک می ریزیم. سپس بقیه مایه کیک را داخل قالب ریخته و آن را با استفاده از لیسک روی مواد پخش می کنیم.
عطر این دسر خوشمزه شما را شگفت زده خواهد نمود!در آخر مواد کرامبلی که در مرحله اول آماده کردیم را روی کیک ریخته و قالب کیک را به مدت 45 دقیقه داخل فر قرار می دهیم. بعد از اینکه کیک شما کاملا پخته شد آن را از قالب خارج نموده و پس از خنک شدن نوش جان کنید!
بقیه اطلاعاتی که برای تهیه این کیک خوشمزه دارید را هم در ادامه آورده ایم؛ بعلاوه شما عزیزان می توانید برای آموزش بیشتر این دستور پخت، فیلم تهیه کرامبل سیب را هم جستجو نموده و دیدن کنید.
مقدار کالری در هر 100 گرم | 450 کالری |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 45 دقیقه |
تعداد نفرات | 8 تا 9 نفر |
اگر به میوه های تابستانی علاقمند هستید، ترکیب طعم هلو و عطر دارچین هم قطعا شما را به وجد خواهد آورد. برای طرز تهیه کرامبل هلو، در دستور پخت گفته شده دو عدد هلو را جایگزین سیب های خرد شده کنید.
طرز تهیه کرامبل موز؛ مرحله به مرحله
همانطور که بالاتر هم گفته شد کرامبل را می توان با طعم های بسیار متنوعی آماده کرد، کرامبل موز یکی از محبوب ترین انواع کرامبل هاست که هواداران پروپا قرص فراوانی دارد. برای طرز تهیه کرامبل موز به مواد زیر احتیاج داریم:
مواد مورد احتیاج | مقدار لازم |
کره | 30 گرم |
خامه | 50 گرم |
موز | 2 عدد |
شکر | 50 گرم |
برای آماده سازی کرامبل موزی، موز را خرد نموده یا پوره می کنیم. سپس کره، خامه و شکر را به آن اضافه می کنیم. مواد را روی حرارت قرار داده و به خوبی آن ها را با هم مخلوط می کنیم.
بعد از یکدست شدن مواد، آن را از روی حرارت برداشته و روی لایه کیکی ریخته و به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر قرار می دهیم. شما به راحتی با همین مواد می توانید کرامبل پرتقالی هم درست نموده و از آن لذت ببرید.
نکته مهم در طرز تهیه کرامبل پرتقال این است که شما باید از مربای پرتقال به جای میوه تازه آن بهره ببرید و همین نکته باعث می گردد تا مقدار شکری که احتیاج دارید نصف گردد.
شما به راحتی می توانید یک کرامبل موز فوق العاده درست کنید!و در آخر
ما در این مقاله به طور مفصل به انواع طرز تهیه کرامبل پرداختیم، همانطور که دیدید این دسر مجذوب کننده به راحتی در خانه آماده خواهد شد. شما هم می توانید در مدت زمان کوتاهی این کیک خانگی خوشمزه را مطابق میل و سلیقه خودتان درست کنید و برای دورهمی و مهمانی های خود از آن لذت ببرید.
شما از چه شیوه ای برای آماده کردن کیک کرامبل استفاده می کنید؟ به نظر شما کدام یکی از دستور پخت های گفته شده خوشمزه تر خواهند شد؟ حتما نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.
منبع: اسنپ فود