طرز تهیه مارمالاد گیلاس به 2 روش با ژلاتین و بدون ژلاتین
به گزارش مجله سایه، طرز تهیه مارمالاد گیلاس تقریبا است. مارمالاد گیلاس یکی از انواع مارمالادهای محبوب در سراسر دنیاست که معمولا به 2 صورت با ژلاتین و بدون ژلاتین درست می گردد و بافتی شبیه مربا دارد. این مارمالاد به خاطر طعم خوشمزه و رنگ زیبا و جذابی که دارد، برای به تنهایی یا با کره و پنیر، برای روکش و تزیین روی و چیز کیک، برای لایه میانی کیک های اسفنجی، روی کاپ کیک ها و … به کار می رود. درست کردن مارمالاد گیلاس هم بسیار راحت است و زمان کمی هم از شما می گیرد. ما در این مقاله از سرویس طرز تهیه مارمالاد گیلاس به 2 روش را به شما آموزش می دهیم. فوت و فن های طلایی پخت و آماده سازی این دسر خوشمزه را هم می توانید یاد بگیرید. با همراه باشید.
طرز تهیه مارمالاد گیلاس ساده بدون ژلاتین
مدت زمان مورد احتیاج برای آماده سازی مواد: 2 ساعت
مدت زمان پخت مارمالاد گیلاس: 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه مارمالاد گیلاس بدون ژلاتین
گیلاس تازه و رسیده: 500 گرم
شکر: 300 گرم
آب: 3 لیوان دسته دار فرانسوی
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه مارمالاد گیلاس بدون ژلاتین
مارمالاد گیلاس یک و چاشنی عالی و خوشمزه برای انواع سلیقه ها است. برای درست کردن آن، بعد از شستن و هسته گرفتن گیلاس ها، باید آنها را با شکر در یخچال استراحت دهید. سپس آنها را باید در آب بپزید و در نهایت به آن آبلیمو اضافه کنید. درست کردن این دسر، فقط نیم ساعت وقت می گیرد، البته این زمان بدون احتساب زمان استراحت گیلاس با شکر است.
مرحله اول: گیلاس ها را آماده کنید
برای درست کردن مارمالاد گیلاس، ابتدا گیلاس ها را تمیز نموده و شاخ و برگ آنها را جدا کنید. گیلاس ها را به خوبی بشویید و هسته آنها را بیرون بیاورید. می توانید گیلاس ها را با چاقو طوری برش بزنید که هسته جدا گردد یا اینکه از یک نی، برای بهره ببرید.
مرحله دوم: گیلاس ها و شکر را در یخچال بگذارید
بهتر است گیلاس ها را کمی بفشارید تا نرم شوند ولی این کار الزامی هم نیست. گیلاس های شسته و هسته گرفته شده را در یک ظرف ترجیحا استیل یا شیشه ای بریزید. داخل ظرف را یک لایه گیلاس و یک لایه شکر بریزید. لایه ها را به همین شکل ادامه دهید تا موادتان تمام گردد.
مرحله سوم: گیلاس ها را در یخچال استراحت دهید
در این مرحله از طرز تهیه مارمالاد گیلاس، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال استراحت دهید تا شکر حل گردد و گیلاس ها آب بیندازند. سپس در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت گیلاس به 2 روش با ماندگاری بالا
مرحله چهارم: گیلاس ها را در آب جوش بریزید
بعد از جوش آمدن آب، مخلوط گیلاس و شکر را به آب در حال جوش بیفزایید. چند دقیقه صبر کنید تا مواد داخل قابلمه آغاز به قل زدن نمایند، سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. درب قابلمه را باز بگذارید و صبر کنید تا گیلاس ها بپزند و نرم شوند. آب اضافی مارمالاد گیلاس هم تبخیر گردد.
مرحله پنجم: آبلیمو را اضافه کنید
بعد از اینکه مارمالاد غلظت کافی پیدا کرد، 1 قاشق آبلیموی تازه را به مواد بیفزایید. به مدت 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا مارمالاد بجوشد و بعد شعله را خاموش کنید. اجازه بدهید مارمالاد سرد گردد و از حرارت بیفتد. وقتی کاملا خنک شد، مارمالاد را در ظرف شیشه ای دردار بریزید و در یخچال نگه دارید. مارمالاد گیلاس شما آماده سرو است.
طرز تهیه مارمالاد گیلاس با ژلاتین
مدت زمان آماده سازی مواد: 2 تا 3 ساعت
مدت زمان پخت مارمالاد گیلاس: 30 تا 40 دقیقه
مواد لازم برای تهیه مارمالاد گیلاس
گیلاس: 1 کیلوگرم
شکر: 700 گرم
ژلاتین: 2 ورق
مراحل طرز تهیه مارمالاد گیلاس
درست کردن مارمالاد گیلاس با ژلاتین هم مشابه روش بالا است، با این تفاوت که در این روش پخت، از آب استفاده نمی گردد و جای آبلیمو را ژلاتین می گیرد. در هر دو صورت، گیلاس باید با شکر استراحت کند و آب بیندازد، سپس پخته گردد. زمان پخت هر دو روش تهیه مارمالاد گیلاس هم تقریبا به یک مقدار است. برای مشاهده مراحل طرز تهیه مارمالاد گیلاس با ژلاتین، ادامه متن را بخوانید.
مرحله اول: گیلاس ها را بشویید و هسته آنها را بگیرید
برای درست کردن مارمالاد گیلاس به این روش، ابتدا باید ساقه بالای گیلاس ها را جدا کنید و آنها را بشویید. بعد آبکش کردن، گیلاس های نرم تر را فشار دهید تا هسته آنها خارج گردد. برای گیلاس های سفت تر می توانید از نی یا چاقو برای بیرون آوردن هسته یاری بگیرید.
مرحله دوم: گیلاس ها را با شکر میکس کنید
گیلاس های بدون هسته را در یک ظرف (ترجیحا غیر پلاستیکی) بریزید و به صورت لایه لایه، شکر و گیلاس را بریزید. روی آن را بپوشانید و به مدت 2 تا 3 ساعت آنها را در یخچال قرار دهید تا آب گیلاس ها آب بیندازند.
مرحله سوم: گیلاس ها را بپزید
بعد از آب انداختن گیلاس ها، آنها را از یخچال بیرون بیاورید. آنها را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مواد آغاز به جوشیدن نمایند و کف های روی مایه مارمالاد را بگیرید. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را باز بگذارید. 20 تا 30 دقیقه بعد با پشت قاشق، گیلاس ها را نرم و کمی له کنید.
مرحله چهارم: ژلاتین را به مارمالاد گیلاس اضافه کنید
ورقه های ژلاتین را در این مرحله داخل کمی آب جوش بیندازید تا حل گردد. سپس آن را به مارمالاد اضافه کنید. دوباره اجازه دهید مارمالاد گیلاس به مقدار یکی، دو جوش بخورد و بعد شعله را خاموش کنید. وقتی مارمالاد به حد کافی سرد شد و کاملا از دما افتاد، آن را در بطری شیشه ای بریزید و در یخچال بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع اسموتی گیلاس به روش کافی شاپی
فوت و فن های طرز تهیه مارمالاد گیلاس
*مقدار شکری که برای تهیه مارمالاد گیلاس، به کار می برید، بستگی به مقدار رسیده و شیرین بودن گیلاس هایتان دارد. اگر از گیلاس های نارس و ترش برای درست کردن مارمالاد استفاده می کنید، مقدار شکر را بیشتر در نظر بگیرید.
*اضافه کردن ژلاتین به مواد مارمالاد گیلاس، باعث شفاف و کشدار شدن مارمالاد می گردد.
*استفاده از چاشنی هایی مثل آبلیمو یا جوهر لیمو در مراحل پایانی تهیه مارمالاد، از شکرک زدن زودهنگام مارمالاد گیلاس جلوگیری می نماید.
*مارمالاد گیلاس را برای روی و لایه میانی کیک هم می توانید بهره ببرید.
*مقدار غلظت مارمالاد گیلاس بستگی به سلیقه خودتان دارد ولی بهتر است آن را خیلی غلیظ درست نکنید. چون مارمالاد بعد از این که در یخچال گذاشته گردد، غلیظ تر هم می گردد. در عین حال مارمالاد بعد از پخت نباید آب اضافی داشته باشد چون احتمال کپک زدن آن وجود دارد.
*بهتر است برای نگهداری از مارمالادهای گیلاس، آنها را در بطری های کوچک بریزید تا محتویات داخل شیشه زود تمام گردد.
*برای اینکه رنگ مارمالاد گیلاس و سایر مارمالادها تیره و سیاه نگردد و شفاف بماند، در هنگام جوشیدن، درب قابلمه را باز بگذارید. بعلاوه کف های ایجاد شده روی مارمالاد را با قاشق جدا کنید و دور بریزید.
سوالات متداول
کاربردهای مارمالاد گیلاس در آشپزی چیست؟
مارمالاد گیلاس برای سرو در وعده صبحانه به تنهایی یا با کره و پنیر، برای روکش و تزیین روی انواع چیز کیک و کیک، برای لایه میانی کیک های اسفنجی، روی کاپ کیک ها، کیک های مربایی و … به کار می رود.
مارمالاد بعد از پخت باید چقدر غلظت داشته باشد؟
بهتر است مارمالاد با انواع میوه را خیلی غلیظ درست نکنید. چون مارمالاد بعد از این که در یخچال گذاشته گردد، غلیظ تر هم می گردد. در عین حال مارمالاد بعد از پخت نباید آب اضافی داشته باشد چون احتمال کپک زدن آن وجود دارد.
منبع: افق کوروش