2 رسپی پیتزا مخصوص در فر و تابه

به گزارش مجله سایه، در ، پیتزا مخصوص یکی از پرملات ترین پیتزاهاست که با مواد متنوعی درست می گردد. در طرز تهیه پیتزا مخصوص، دستتان باز است که انواع گوشت، فرآورده های گوشتی، سبزیجات و ادویه های دلخواهتان را بهره ببرید. می توانید این پیتزا را هم در فر و هم در تابه بپزید و از طعم آن لذت ببرید. در این مقاله از در ما طرز تهیه پیتزا مخصوص، روش تهیه خمیر پیتزا و نکات پخت و رازهای خوشمزه شدن پیتزا مخصوص خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.

2 رسپی پیتزا مخصوص در فر و تابه

طرز تهیه پیتزا مخصوص در یک نگاه

برای درست کردن پیتزا مخصوص خانگی به روش فست فودی، ابتدا خمیر پیتزا را درست کنید یا به صورت آماده آن را تهیه کنید. روی خمیر را یک لایه سس، پنیر پیتزا (2/3 آن) و مواد پیتزا شامل گوشت چرخ نموده و مرغ آبپز و ریش ریشه، ژامبون، سوسیس، فلفل دلمه ای خرد شده، قارچ، ذرت و پودر آویشن و بقیه پنیر پیتزا را بریزید.

موادتان که تمام شد، پیتزا مخصوص را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد، به مدت 25 تا 30 دقیقه بگذارید. وقتی پیتزا مخصوص بدون فر، پخت، شعله را خاموش کنید. پیتزا را بیرون بیاورید و آن را برش بزنید و سرو کنید.

شما می توانید مقدار مواد پیتزا مخصوص، مراحل و طرز تهیه خمیر پیتزا و پیتزا مخصوص به روش فست فودی های معروف را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خمیر جادویی پیتزا مخصوص

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد نان فانتزی3 لیوان فرانسوی دسته دار
آب ولرم1 لیوان فرانسوی دسته دار
خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا روغن مایع2 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه فیلینگ پیتزا مخصوص به روش فست فودی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده300 گرم
سوسیس آلمانی2 عدد
ژامبون مرغ یا گوشت5 ورقه
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)نصف یک عدد
قارچ300 گرم
ذرت آبپز شده100 گرم
فلفل دلمه رنگی و خرد شدهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
نمکنصف قاشق چای خوری
پنیر پیتزا (رنده شده)1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
پودر آویشننصف قاشق چای خوری
پودر سیرنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
انواع سسبرای سرو با پیتزا مخصوص

مواد لازم برای تهیه سس پیتزا مخصوص

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
رب گوجهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ2 قاشق غذاخوری
آب1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
پونه خشکنصف قاشق چای خوری
ریحان خشکنصف قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 تا 2 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پیتزا مخصوص: 20 تا 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه پیتزا مخصوص رستورانی در خانه

برای درست کردن پیتزا مخصوص خانگی با کیفیت رستورانی، می توانید مواد اولیه را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید یا حذف کنید. در ادامه طرز تهیه پیتزا مخصوص با سوسیس و ژامبون را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید

اگر چه می توانید از خمیر پیتزا آماده بهره ببرید اما در خانه هم کار سختی نیست. در ابتدا برای طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی، در یک کاسه، آب ولرم، شکر و مخمر را بریزید و کمی هم بزنید. سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت 7 تا 10 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر مایه حل شده و روی سطح آب، کف ایجاد گردد.

در صورت تمایل می توانید شکر و را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: مواد خمیر پیتزا را با هم مخلوط کنید

در این فاصله، آرد را 2 تا 3 بار الک کنید و در یک کاسه بریزید. وسط آرد را گود کنید و نمک، روغن زیتون یا روغن مایع را در گودی خمیر بریزید. سپس خمیر مایه به عمل آمده را به آرد اضافه کنید. با دست آغاز به ورز دادن مواد خمیر کنید تا یک خمیر منسجم داشته باشید که کمی چسبندگی داشته باشد ولی به دست نچسبد. خمیر پیتزا را به مدت 15 دقیقه ورز دهید. اگر آبخور آرد زیاد بود، کمی آب دیگر اضافه کنید.

برای خرید آرد، روغن زیتون، روغن مایع و نمک می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید

مرحله سوم: خمیر پیتزا را استراحت دهید

در ادامه، خمیر را به صورت گرد، به شکل یک چانه بزرگ در آورید. کف و دیواره های یک کاسه یا ظرف را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و خمیر را به مدت 1 و نیم ساعت در دمای محیط (ترجیحا جای گرم) بگذارید تا حجم خمیر دو برابر گردد.

مرحله چهارم: مواد پیتزا مخصوص را آماده کنید

در فاصله ای که خمیر پیتزا در حال آماده شدن است، سینه مرغ را با پیاز، ادویه دلخواه و کمی آب، روی حرارت آبپز کنید. به مدت نیم ساعت سینه مرغ را بپزید و بعد آن را ریش ریش کنید. پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. قارچ ها را بشویید و به صورت ورقه ای خرد کنید. فلفل دلمه ای را هم بشویید و نگینی خرد کنید.

سینه مرغ، قارچ و ادویه های معطر را به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید از تهیه کنید.

مرحله پنجم: گوشت و مرغ آبپز را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه پیتزا مخصوص با مرغ و قارچ، یک تابه مقداری روغن زیتون یا روغن آفتابگردان بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیاز را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. سپس گوشت چرخ نموده را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پودر سیر، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید. به مدت 5 دقیقه درب تابه را بگذارید تا گوشت آب بیندازد و طعم ادویه ها را بگیرد.

شما می توانید پیاز داغ آماده و گوشت چرخ نموده مخلوط را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: فیلینگ پیتزا مخصوص را درست کنید

در ادامه، مرغ آبپز و ریش ریش شده را در تابه بریزید و تفت دهید. حدود 5 دقیقه دیگر هم درب تابه را بگذارید. ژامبون و سوسیس را هم خرد کنید و جدا بگذارید.

انواع فرآورده های گوشتی مثل ژامبون و سوسیس را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: سس گوجه پیتزا مخصوص را آماده کنید

برای تهیه سس پیتزا مخصوص، در یک تابه یا ظرف دیگر، رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی، آب، ریحان خشک، پونه خشک را بریزید و هم بزنید. تابه را روی حرارت بگذارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا سس گوجه مخصوص پیتزا، غلیظ گردد. سپس شعله را خاموش کنید.

رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و انواع سبزی معطر خشک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله هشتم: خمیر پیتزا مخصوص را آماده کنید

بعد از اینکه خمیر پیتزا حجم گرفت و دو برابر شد، روی ظرف را باز کنید و خمیر را برای 2 تا 3 دقیقه ورز دهید. خمیر پیتزا مخصوص را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید و دو چانه هم مقدار درست کنید. یک چانه را به ظرف برگردانید و دوباره روی آن را بپوشانید تا خشک نگردد. روی یک سطح را آردپاشی کنید و یک چانه خمیر را با وردنه باز کنید. ضخامت خمیر نباید بیش از 2 سانتی متر باشد.

مرحله نهم: خمیر پیتزا را در سینی فر بگذارید

خمیر پیتزا را به صورت دایره ای یا مستطیلی (بسته به فرم سینی فر) فرم دهید. کف سینی فر را با روغن و فرچه آشپزی، کمی چرب نموده و خمیر را کف آن پخش کنید. بهتر است خمیر کل سینی را بپوشاند. این کار را با خمیر دیگر هم انجام دهید. اگر خمیر بیش از اندازه مصرفتان است، می توانید آن را در یخچال یا فریزر، نگهداری کنید.

مرحله دهم: خمیر را استراحت دهید

فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه تنظیم کنید تا به مدت 15 دقیقه گرم گردد. در این فاصله، روی ظرف را بپوشانید، طوری که خمیر خشک نگردد ولی دوباره کمی استراحت کند. بعد از استراحت کردن، روی ظرف را باز کنید و با فرچه آشپزی، کمی روغن زیتون روی خمیر پیتزا بمالید تا چرب گردد.

مرحله یازدهم: روی خمیر پیتزا، سس و پنیر پیتزا بریزید

سپس در این مرحله از طرز تهیه پیتزا مخصوص با سوسیس و ژامبون، از سس گوجه پیتزا مخصوص که آماده نموده بودید، روی خمیر بمالید و آن را با پشت قاشق روی کل سطح خمیر، پخش کنید. حدود یک سانتی متر از لبه های خمیر را بدون سس بگذارید. 2/3 پنیر پیتزا را روی خمیر بریزید و پخش کنید. باز هم حدود 1 سانتی متر از لبه ها را خالی بگذارید

برای خرید پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا و انواع پنیر پخت و پز از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله یازدهم: بقیه مواد پیتزا مخصوص را اضافه کنید

در ادامه، از مایه گوشت و مرغ، ژامبون و سوسیس خرد شده، فلفل دلمه ای رنگی خرد شده و ذرت آبپز شده بریزید. پودر آویشن را روی مواد پیتزا مخصوص بپاشید و بقیه پنیر پیتزاها را روی مواد بریزید. اگر دو سینی پیتزا دارید، این کار را برای هر دو پیتزا، انجام دهید.

کنسرو ذرت یا انواع کنسرو سبزیجات را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله دوازدهم: پیتزا مخصوص را بپزید

در آخرین مرحله از طرز تهیه پیتزا مخصوص پف دار، سینی پیتزا را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید. حدود 25 تا 30 دقیقه صبر کنید تا پیتزا بپزد و در 2 دقیقه پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی پنیر پیتزا () طلایی گردد. سپس پیتزا مخصوص را از فر بیرون بیاورید. اجازه دهید کمی از دما بیفتد، سپس آن را برش بزنید و با سس کچاپ یا سس دلخواه خود سرو کنید.

سس کچاپ و انواع سس غذا و ساندویچ و بعلاوه را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه پیتزا مخصوص خانگی در تابه

پیتزا مخصوص را می توانید در ماهیتابه و بدون فر هم درست کنید. در این روش، کف و دیواره تابه را چرب کنید و خمیر پیتزا را در آن بگذارید. سس، پنیر پیتزا و مواد پیتزا مخصوص را به ترتیب، روی خمیر بریزید تا موادتان تمام گردد.

تابه را روی حرارت ملایم یا حرارت میانه با شعله پخش کن، به مدت 35 تا 40 دقیقه بگذارید. وقتی پیتزا مخصوص بدون فر، پخت، شعله را خاموش کنید. پیتزا را بیرون بیاورید و آن را برش بزنید و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پیتزا مخصوص

  • برای تهیه خمیر پیتزا، باید از خمیر مایه تازه بهره ببرید. اگر بعد از حل کردن خمیر مایه در آب ولرم، روی آن کف ایجاد نشد، نشانه کهنه یا خرابی خمیر مایه است.
  • از آب سرد یا داغ برای به عمل آمدن خمیر مایه استفاده نکنید چون خاصیت خمیر مایه را از بین می برد.
  • اگر خمیر پیتزا را از روز قبل درست کنید و در یخچال بگذارید، کیفیت بهتری بعد از پخت خواهد داشت.
  • برای جلوگیری از خشک شدن پیتزا مخصوص در فر یا توستر، یک کاسه آب در فر بگذارید تا هوای داخل فر یا توستر، خیلی خشک نگردد.
  • روی پیتزا مخصوص را می توانید از مواد و ادویه های دلخواه مثل پیاز خلالی باریک، زیتون بدون هسته حلقه ای شده، گوجه فرنگی تازه یا خشک و ادویه ها شامل فلفل سیاه، پودر پاپریکا، پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) و … بریزید.
  • برای طرز تهیه پیتزا مخصوص در توستر، دمای توستر را روی 160 درجه تنظیم کنید تا 10 دقیقه گرم گردد. سپس پیتزا را در قسمت بالای توستر بگذارید و المنت زیر آن را روشن کنید. حدود 15 دقیقه بعد، به مدت 5 دقیقه، المنت بالایی را هم روشن کنید تا روی پیتزا هم بپزد.
  • برای طرز تهیه پیتزا مخصوص گیاهی برای وگان ها، گوشت و فرآورده های گوشتی را حذف کنید یا از سوسیس گیاهی (طرز تهیه سوسیس گیاهی) و کالباس گیاهی (طرز تهیه کالباس گیاهی) بهره ببرید.
  • از انواع مختلف سس مثل پستو، بشامل (طرز تهیه سس بشامل)، سالسا (طرز تهیه سس سالسا)، باربیکیو، سس سیر (طرز تهیه سس سیر)، بالزامیک و آلفردو (طرز تهیه سس آلفردو) برای طرز تهیه پیتزا مخصوص می توانید بهره ببرید.

فوت و فن های خوشمزه و ترد شدن پیتزا مخصوص

چرا خمیر پیتزا خشک و سفت می گردد؟

علت خشک شدن پیتزا مخصوص ممکن است یک یا چند مورد از دلایل زیر باشد:

1- خمیر پیتزا مخصوص خیلی نازک بوده است؛

2- مقدار سس روی خمیر پیتزا، کم بوده است؛

3- حرارت فر یا تابه، زیاد بوده است؛

4- مدت زمان پخت پیتزا زیاد بوده است.

ضخامت خمیر پیتزا باید چقدر باشد؟

هر چه ضخامت خمیر پیتزا کمتر باشد، بعد از پخت، تردتر می گردد. اما نباید ضخامت خمیر، کمتر از یک سانتی متر و بیش از 2 سانتی متر باشد.

برای ترد شدن خمیر پیتزا چه کنیم؟

  • برای ترد شدن خمیر پیتزا، قبل از اینکه سس، پنیر پیتزا و مواد پیتزا را روی آن بریزید، برای 3 تا 5 دقیقه خمیر را به تنهایی در فر بگذارید و بیرون بیاورید.
  • برای تردتر شدن خمیر پیتزا، به جای استراحت دادن خمیر در هوای محیط، خمیر را بعد از آماده کردن، به مدت 24 ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر به آرامی ور بیاید.
منبع: افق کوروش
انتشار: 23 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1404 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 17151

به "2 رسپی پیتزا مخصوص در فر و تابه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 رسپی پیتزا مخصوص در فر و تابه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید