طرز تهیه مربای سیب
به گزارش مجله سایه، پهن کردن یک سفره رنگی با خوراکی های متعدد، میل صبحانه خوردن را در همه ما افزایش می دهد. مخصوصاً برای کسانی که به صبحانه خوردن علاقه ندارند، توصیه می گردد که برنامه غذایی متنوعی را برای این وعده مهم در نظر بگیرند. مربای سیب یکی از همان خوراکی های خوشمزه و دلپذیر است که می تواند به رنگی شدن سفره و افزایش اشتهای افراد یاری کند. اگر دوست دارید طرز تهیه مربای سیب را یاد بگیرید، ما در ادامه روش تهیه کردن آن را آنالیز می کنیم.

مواد لازم برای درست کردن مربای سیب
برای درست کردن این مربا خوشمزه، باید مواد اولیه مورد احتیاج آن را به میزان لازم تهیه کنید. کم و زیاد بودن آن، بستگی دارد که بخواهید چه حجمی از مربا را تهیه کنید. اگر بخواهید به میزان یک شیشه میانه، مربای سیب داشته باشید، مواد اولیه زیر را تهیه کنید:
- سیب 1 کیلوگرم
- شکر 1 کیلوگرم
- گلاب 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
- آب لیموترش 3 قاشق غذاخوری
اگر می خواهید برای مدت طولانی تری مربا داشته باشید، پس میزان مواد اولیه خود را به همین نسبت افزایش دهید. برای مثال برای 3 شیشه مربا، احتیاج دارید که 3 کیلوگرم سیب و 3 کیلوگرم شکر بهره ببرید.
طرز درست کردن مربای سیب
بعد از اینکه مواد اولیه خود را خریداری و آماده کردید، باید مراحل تهیه کردن آن را آغاز کنید. این مراحل را به ترتیب و با دقت پیش ببرید تا نتیجه خوبی هم دریافت کنید. مراحل تهیه مربای سیب عبارتند از:
آماده کردن سیب ها
- در اولین مرحله، باید سیب ها را به خوبی شسته و تمیز کنید. بعد از اینکه کاملاً تمیز شدند، پوست آنها را بگیرید و با چاقو نصف کنید.
- بعد از آن، باید هسته های داخل سیب ها را خارج نموده و داخل یک ظرف مناسب قرار دهید. از یک تخته آشپزخانه یا یک سطح صاف، یاری گرفته و روی آن با یک چاقوی تیز، همه سیب ها را قطعه قطعه کنید. برای اینکه شکل مربا خوب باشد، قطعه های منظم و مکعبی شکل درست کنید.
مخلوط کردن سیب با آب لیمو
- بعد از اینکه سیب ها را خرد کردید، ظرف مناسبی انتخاب نموده و همه را داخل آن بریزید. یک نکته برای بهتر شدن مربا این است که می توانید از قالب های مختلف برای خرد کردن سیب بهره ببرید.
- بعد از ریختن سیب داخل ظرف، یک لیوان آب را با آب لیمو ترش مخلوط نموده و روی سیب ها بریزید. بعد از آن مدتی صبر کنید تا سیب و لیموترش، به خرد هم رفته و استراحت نمایند.
آماده کردن شکر و آب
یک قابلمه مناسب برای مربای سیب خود انتخاب نموده و پر از آب کنید. ظرف را روی اجاق قرار داده و شعله را زیاد کنید. بعد از اینکه آب به جوش آمد، آرام آرام شکر را اضافه نموده و هم بزنید. هم زدن را تا وقتی ادامه دهید که شکر کاملاً در آب حل گردد.
اضافه کردن سیب به مخلوط آب و شکر برای تهیه مربای سیب
- وقتی که آب درحال جوشیدن بود، باید سیب های از قبل آماده شده را داخل آبکش ریخته و بعد به ترکیب آب و شکر خود اضافه کنید.
- وقتی سیب را داخل آب جوش و شکر ریختید، زعفران دم نموده را به آن اضافه می کنیم. شعله اجاق را کم نموده و به مربا 30 تا 45 دقیقه فرصت بدهید تا بپزد. صبر کنید تا وقتی که غلظت مربا به حد مورد نظرتان رسید.
تست کردن مربای سیب
وقتی مربا در حال پختن بود، کمی از آن را بچشید تا متوجه نرمی یا سفتی آن شوید. اگر نرمی سیب خوب بود و غلظت آن هم مناسب بود، شعله را خاموش نموده و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک گردد. غلظت مربا تا حدی به سلیقه و میل خودتان بستگی دارد.
اضافه کردن گلاب
- بعد از اینکه قابلمه را کنار گذاشتید، سریع گلاب را به مربا اضافه کنید تا به خورد آن رفته و طعم خوبی به خود بگیرد. صبر کنید تا با دمای محیط، یکی شده و خنک گردد.
- یک شیشه تمیز و مناسب انتخاب نموده و مربا را داخل آن بریزید. مراقب باشید که ظرف شما کاملاً تمیز باشد تا بعداً مربا کپک نزند. در شیشه را خوب سفت نموده و آن را داخل یخچال قرار دهید. مربای سیب شما به همین سادگی آماده شده و می توانید برای صبحانه، از آن بهره ببرید.
چه کنیم تا رنگ مربا قرمز گردد؟
- اگر دوست دارید رنگ مربای شما قرمز گردد، باید مدت زمان بیشتری هم برای آن صرف کنید. یک شعله پخش کن روی اجاق قرار داده و حرارت را روی کمترین حالت قرار دهید. یک دمی تمیز و شسته انتخاب نموده و روی قابلمه قرار دهید.
- به مدت 1 تا 2 ساعت صبر کنید تا رنگ مربا تغییر کند. اگر غلظت آن زیاد شد ولی رنگ آن تغییری نکرد، کمی آب جوش به مخلوط خود اضافه کنید. بعد از مدتی متوجه می شوید که رنگ مربا به همان شکلی که دوست دارید تغییر نموده است.
نکاتی برای تهیه مربای سیب خانگی
دانستن برخی نکات درمورد طرز تهیه مربای سیب، به ما یاری می نماید که دست بازتری برای آماده کردن آن داشته باشیم. بعلاوه کیفیت آن بالا رفته و خوشمزه گردد. برای مثال، یکی از مواردی که یاری می نماید طعم مربای شما بهتر باشد، این است که به جای استفاده از آب لیمو، از لیموترش تازه بهره ببرید.
اگر دوست داشته باشید، می توانید سیب ها را رنده نموده و برای درست کردن مربا آماده کنید. یکی از راه های جلوگیری از شکرک مربا، این است که در مراحل آخر تهیه کردن آن، کمی آب لیمو به مخلوط خود اضافه کنید. استفاده از شکر قهوه ای هم طعم خوبی به مربای شما خواهد داد.
برای تزئین کردن مربا یا خوشمزه تر کردن آن هم، استفاده از دارچین توصیه می گردد. بعلاوه وقتی می خواهید آن را میل کنید، می توانید کمی خلال پسته و بادام روی آن بریزید که ظاهر بهتر و طعم خوشی به خود بگیرد.
حرف آخر
با مطالعه طرز تهیه مربای سیب، متوجه شدید که آماده کردن آن بسیار ساده است. فقط به کمی زمان و حوصله احتیاج دارد تا آماده گردد. از این مربای خوشمزه میتوانید برای صبحانه و میان وعده بهره ببرید. قرار دادن آن در سفره صبحانه حتماً اشتهای شما را برای صبحانه خوردن افزایش خواهد داد.
منبع: اسنپ مارکت