برنج مازندران چقدر کارآیی اقتصادی دارد؟

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری مدعی شد برنج در حال حاضر کارآیی اقتصادی خود را از دست داده است.

برنج مازندران چقدر کارآیی اقتصادی دارد؟

مسعود تقی پور در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: قیمت گذاری یک محصول کشاورزی توسط جهاد یا دیگر متولیان بخش کشاورزی به ویژه در زمینه برنج، شکاف بیشتری در بخش تولید ایجاد می کند.

وی شرح داد: کشاورزی مزروعی و برنج به خاطر سطح تحصیلات کشاورزان، کارآیی، عدم دریافت مشاوره و پایین بودن ارتباط با صنایع فناوری از غیرعلمی ترین کشاورزی ها محسوب می شود.

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه پرداخت تسهیلات بلای جان کشاورزان است، گفت: بیشترین کمکی که می توان در بخش کشاورزی به کشاورزان کرد تشویق برای ایجاد اتحادیه و تسطیح اراضی است، تعداد زیاد تولیدکننده ها به خاطر مساحت کم اراضی و وجود برنج های وارداتی، توان قیمت گذاری، رقابت بازاری و مقابله با ریسک کاهش پیدا می کند.

تقی پور با اشاره به اینکه مسئولان با هموار کردن راستا و تشکیل اتحادیه برنج می تواند کمک خوبی به کارایی برنج و ثبات قیمت آن در بازار کنند، افزود: با توجه به بحث های محیط زیستی و حجم آب مصرفی برنج کارایی اقتصادی خود را از دست داد و قابلیت رقابت با دیگر محصولات را ندارد.

وی با بیان اینکه برنج به عنوان قوت غالب غذایی مردم مازندران به حساب می آید و هنوز امنیت غذایی آن به خطر نیافتاده است، یادآور شد: باید روش های جدید بازاریابی کشاورزی با وجود شرکت ها ایجاد شود که این امر می تواند به نفع کشاورزان باشد.

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: بازار زمانی به نفع کشاورزی است که برای کشاورزان باشد، مانند تعاونی هایی که زیر نظر مسئولان است و گره گشای کشاورزان نیست.

تقی پور افزود: اگر در زمینه برنج اقدامات مناسبی صورت گیرد و زمینه صادرات آن به کشورهای حاشیه دریای خزر فراهم شود با توجه به حجم جمعیتی بالغ بر 600 میلیون نفری این کشورها می تواند توسعه کشاورزی مازندران را فراهم کند.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید در زمینه فروش محصولات کشاورزی بیشتر تمرکز کنند، شرح داد: اگر مسئولان می خواهند کاری برای کشاورزان انجام دهند بهتر است که به جای تمرکز در زمینه تولید به فکر فروش محصولات کشاورزی باشند چرا که این امر موجب انگیزه کشاورزان می شود.

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه تولید برنج در کشور به اندازه مصرف نیست و دچار کمبود هستیم، اظهار داشت: برنج امنیت غذایی را تأمین می کند و انعطاف ناپذیری، امنیت غذایی و اشتغال از جمله مواردی هستند که در زمینه بازار برنج وجود دارد که اگر تولید به اندازه مصرف نباشد با رقبایی خارجی با قیمت پایین تر رو به رو می شویم.

وی گفت: مسئولان، شرکت های بخش خصوصی و تجاری و پژوهشکده ها می توانند با ورود جدی و مطالعه حوزه برنج نسبت به کاهش آسیب های محیط زیستی، تلاش برای اقتصاد پویای کشاورزی و بهبود امنیت غذایی اقدامات لازم را انجام دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: بروزرسانی: 18 مرداد 1398 شناسه مطلب: 402

به "برنج مازندران چقدر کارآیی اقتصادی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنج مازندران چقدر کارآیی اقتصادی دارد؟"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید