چند نکته کوتاه در مورد تعرفه دیتا و بسته های اپراتورها خبرنگاران

به گزارش مجله سایه، امروز بسته ای در اپراتورهای همراه وجود دارد که 100 گیگابایت اینترنت سالانه را با قیمت حدود 200 هزار تومان در اختیار متقاضیان قرار می دهد یعنی هر گیگ 2000 تومان. خوب می دانیم که در هیچ کجای دنیا چنین نرخی پیدا نخواهیم کرد.

چند نکته کوتاه در مورد تعرفه دیتا و بسته های اپراتورها خبرنگاران

گروه مالی خبرنگاران؛ مصوبه مجلس را ندیده ام. توجه به تکالیف و ایجاد سازوکار تحقق اقدامات سرفصل های زیرساخت، خدمات و محتوا در سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، بسیار مهم و حیاتی است. تمرکز بر تأمین منابع کمکی از درآمد مازاد (در صورت تحقق) بر درآمد پیش بینی شده حاصل از مالکیت دولت در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در قانون بودجه تدبیر خوبی است. این درآمد که اثری در قدرالسهم پرداختی اپراتور ندارد، باید به تکالیف مصوب شورای عالی مجازی در حوزه زیرساخت اطلاعاتی، خدمات پایه و نیز تولید و توسعه محتوا و اجرای اقدامات محتوایی سند اختصاص یابد. این وظایف مهم بر عهده چند ده نهاد مشخص شده در تقسیم کار جدول اقدامات است.

نکته دیگر اینکه در طول چندین سال و با سکوت رگولاتور (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی)، پدیده ای به اسم دامپینگ در قیمت خدمات داده همراه رخ داد و موجب شده تا ایران جزو چند کشور ارزان دنیا از منظر نرخ پهنای باند همراه باشد.

امروز بسته ای در اپراتورهای همراه وجود دارد که 100 گیگابایت اینترنت سالانه را با قیمت حدود 200 هزار تومان در اختیار متقاضیان قرار می دهد یعنی هر گیگ 2000 تومان. خوب می دانیم که در هیچ کجای دنیا چنین نرخی پیدا نخواهیم کرد.

این سیاست گذاری قیمتی که هدف دامپینگ داشت، به صنعت ارتباطات به صورت کلی و به حوزه ارتباطات ثابت به صورت خاص، ضربه جدی وارد کرد. وظیفه وزارت ارتباطات کنترل این بازار بود تا کسی ورشکسته نشود اما متأسفانه این وظیفه رها شد. با رشد دو اپراتور همراه و کسب سهم بازار بالای 80 درصدی، اپراتورهای ثابت که در دنیا امکان ارائه خدمات ارزان، پرسرعت و پایدار را دارند، در ایران دچار بحران و حذف از بازار شدند.

دامپینگ و ترجیح توسعه ارتباطات همراه به ارتباطات ثابت، خلاف راستا قریب به اتفاق کشورهای پیشرو و موجب اختلال در دسترسی مردم و توقف در رشد کشور شد. عقب ماندگی جدی در ارتباطات ثابت تا حدی است که حتی توسعه نسل پنجم ارتباطات (5g-fwa) هم قادر به جبران معضلات موجود نبوده و حتی موجب تشدید آن خواهد شد.

وزارت ارتباطات به دلیل مسائل سیاسی و فضای رسانه ای دیگر نتوانست این سیاست را اصلاح کند و علاوه بر عقب ماندگی در کشور، مردم و کسب وکارها از دسترسی پایدار و باکیفیت و ارزان قیمت محروم شدند.

آقای جهرمی در توصیف این شرایط می گوید: اگر وزارت ارتباطات قیمت دیتای موبایل را بالا می برد، موج رسانه ای علیه وزارت ارتباطات راه می افتاد در صورتی که برای برخورد با زیر قیمت فروشی و تنظیم بازار، گاهی باید همچین اقداماتی کرد. دامپینگ در همه جا مذموم شمرده می شود و وزارت ارتباطات باید باید در حوزه پهنای باند موبایل، جلوی یک گیگ اینترنت موبایل که 1750 تومان است را بگیرد زیرا هزینه آن با توجه به سایز بازار و هزینه های سرمایه گذاری حدود 7000 تومان می شود. یک شرکت توان مالی خوب و اصطلاحا چربی دور شکم دارد و حاضر است قیمت خدماتش را پایین بیاورد تا باقی فعالان بازار را به ورطه ورشکستگی برساند. وظیفه کنترل بازار ICT کاری سخت و با مجموعه وزارت ارتباطات است و اگر این کار را انجام ندهیم، اجازه رشد صنعت را نداده ایم.

بر اساس ردیف 31 جدول نگاشت نهادی موضوع ماده 5 سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات موظف به ارائه مدل مالی شبکه ملی اطلاعات است. مدلی که باید سنگ بنای قیمت گذاری دیتا و تضمین کننده توسعه همه جانبه بر اساس اهداف مشخص شده قرار گیرد.

تصحیح سیاست تعرفه و بازنگری در برنامه سیاست گذار و تنظیم گر در جهت نجات و احیای بخش ثابت ارتباطات، می تواند قدم بزرگی در جهت توسعه دسترسی و بهبود شرایط کسب وکارها، افزایش کیفیت و تنوع خدمات، تقویت تولیدکنندگان محتوا و ترجیح مصرف محتوای ایرانی باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 23 فروردین 1400 بروزرسانی: 23 فروردین 1400 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 7457

به "چند نکته کوتاه در مورد تعرفه دیتا و بسته های اپراتورها خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند نکته کوتاه در مورد تعرفه دیتا و بسته های اپراتورها خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید