طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

به گزارش مجله سایه، طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده، گوشت قلقلی، بدون گوشت و با مرغ، یکسان است و تفاوت چندانی ندارد. مواد لازم و ترکیب آن ها باعث ایجاد گوناگونی در تهیه عدس پلو شده است. در ادامه با دستور پخت این غذای سنتی بهتر آشنا می شوید.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - عدس پلو یکی از غذا های اصیل ایرانی است که به عنوان یک وعده غذایی کامل در خانه طبخ می گردد. این غذا معمولا در مراسم مذهبی و به عنوان غذای نذری نیز صندلی خاصی دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا، عدس و برنج است که با مواد مختلفی همچون گوشت، پیاز داغ و کشمش تزیین شده یا به صورت عدس پلو ساده با سالاد شیرازی و سبزی خوردن سرو می گردد. عدس پلو از جمله غذا هایی است که برنج آن را می توان به صورت آبکش یا دمی درست کرد و در هر دو صورت خوشمزه و دلچسب است. در ادامه با طرز تهیه عدس پلو خوشمزه آشنا می شوید.

طرز تهیه عدس پلو

زمان آماده سازی: 30 دقیقه

زمان پخت: 1 ساعت

مناسب برای: 5-4 نفر

مواد لازم
برنج3 پیمانه
عدس1 پیمانه
کشمش1 پیمانه
کره1 قاشق غذاخوری
پیلز داغ5 قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده1 عدد
گوشت چرخ نموده400 گرم
روغن3-4 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبزاز هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
پودر دارچین1 قاشق چایخوری
زعفران ساییده1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. برنج را در آب خیس کنید، طوری که به اندازه 2 بند انگشت آب روی آن را بگیرد. به ازای هر پیمانه برنج، 1 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و اجازه دهید برنج 3-2 ساعت خیس بخورد.
  2. عدس را در نیم لیتر آب به مدت 45-40 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. مراقب باشید عدس، بیش از حد پخته نگردد، زیرا پوست آن جدا شده و موقع دم کشیدن لای برنج له می گردد. زمان پخت عدس به نوع آن بستگی دارد بنابراین مرتب تست کنید و اگر هنوز آب آن تمام نشده بود، حرارت را زیاد کنید تا آب عدس کاملا خورد رود.
  3. کشمش را پس از پاک کردن، در آب سرد خیس کنید. پس از 30 دقیقه در آبکش صاف نموده و اجازه دهید خشک گردد، سپس با کره، کمی زعفران و دارچین تفت دهید و کنار بگذارید.
  4. برای تهیه ، در فاصله پختن عدس مشغول درست کردن مایه گوشت شوید. برای این منظور می توانید از دو روش بهره ببرید:
  5. در روش اول، گوشت چرخ نموده را در تابه روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا بافت گوشت از هم جدا شده و رنگ گوشت تغییر کند. پس از اینکه گوشت کاملا تفت خورد و آب آن کشیده شد، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند.
  6. در روش دوم، پیاز را رنده نموده و همراه با نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند، سپس به صورت گلوله هایی به اندازه نصف گردو در آورید. گوشت های قلقلی را کف تابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن کشیده گردد، سپس کمی محلول زعفران غلیظ و کره ذوب شده روی آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و عطر زعفران بگیرند.
  7. یک قابلمه را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. آب برنج را بچشید و نمک آن را میزان کنید. پس از 10 دقیقه چند دانه برنج را تست نموده و اگر مغز آن خشک نبود برنج را آبکش کنید.
  8. در یک قابلمه 3-2 قاشق روغن داغ کنید، حرارت را کم نموده و تکه های نان لواش را کف قابلمه بچینید. برنج و عدس را لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  9. درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از 10 دقیقه که بخار برنج بالا آمد، نیم پیمانه آب روغن روی برنج بدهید، روی درب قابلمه دمی بگذارید و حرارت را ملایم کنید. 50-40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و غذا آماده گردد.
  10. پس از دم کشیدن پلو، مقداری برنج ساده را با محلول زعفران غلیظ و کره مخلوط کنید و برای تزیین روی عدس پلو کنار بگذارید.
  11. غذا را پس از مخلوط کردن در دیس بکشید و روی آن را با کشمش، پیاز داغ و مایه گوشت یا گوشت قلقلی تزیین کنید.

نکات طلایی در تهیه عدس پلو

  • در صورت تمایل می توانید مایه گوشت، کشمش و پیاز داغ را همراه با عدس پخته لای برنج آبکش بریزید و دم بگذارید.
  • در مایه گوشت به جای زردچوبه می توانید از زعفران بهره ببرید که هم خوشرنگ گردد و هم عطر و طعم زعفران را بگیرد.
  • در استفاده از زعفران در تهیه این غذا دست و دلباز باشید تا پلویی خوشرنگ تر و خوشمزه تر عمل آید.
  • افزودن ادویه هایی نظیر پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی ضحم آن را می گیرد و عدس پلو خوشمزه تر می گردد.
  • در صورت تمایل می توانید از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز برای تزیین این غذا بهره ببرید.
  • برای درست کردن عدس پلو بدون گوشت، مراحل تهیه مایه گوشت را از دستور فوق حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
  • برای تهیه ساده این غذا، کشمش، پیاز داغ و گوشت را از دستور فوق حذف کنید.
  • برای تهیه عدس پلو با مرغ، مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل و محلول زعفران بپزید. سپس استخوان های آن را خارج نموده و ریش و ریش کنید و همراه با عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش، دم بگذارید.
منبع: setare.com
انتشار: 24 اسفند 1399 بروزرسانی: 24 اسفند 1399 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 7116

به "طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید