طرز تهیه سالاد بروکلی، سالاد رنگارنگ و خوشمزه
به گزارش مجله سایه، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
به گزارش خبرنگاران، سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالاد های سرد و بسیار خوشمزه است که از ترکیب کلم بروکلی، هویج، خیار شور، ذرت، شوید و... تهیه می گردد. این سالاد به علت داشتن کلم بروکلی بسیار پر خاصیت و سرشار مواد معدنی است. اگر دوست دارید یک سالاد نو و خوشمزه در را منزل برای اعضای خانواده تهیه کنید، پیشنهاد ما به شما سالاد بروکلی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد بروکلی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سالاد و آموزش سس مخصوص سالاد بروکلی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد بروکلی
کلم بروکلی: 1 عدد
هویج: 3 عدد
خیارشور خرد شده: 1 پیمانه
کنسرو ذرت: نصف پیمانه
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس سالاد
شوید خرد شده: نصف پیمانه
ماست هم زده: یک و نیم لیوان
سس مایونز: 2 قاشق غذاخوری
سس خردل: 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
سیر: 2 حبه
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به کلم بروکلی
کلم بروکلی از جمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که در دو رنگ سبز و ارغوانی در بازار موجود است. این سبزی که از خانواده گل کلم هاست، به دو روش خام و پخته مصرف می گردد. کلم بروکلی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و B، پتاسیم، منگنز، فسفر و سایر مواد مغذی است. شستشوی کلم بروکلی مانند سایر سبزیجات نیست و باید نکاتی را هنگام شستشو این سبزی رعایت کنید. ابتدا برگ های چسبیده به ساقه را جدا کنید و کلم بروکلی را زیر آب بگیرید و بشویید. سپس آن را با حوله خشک کنید و با یک چاقوی تیز ساقه را از تاج و گل ها جدا کنید و بعد گل های کلم بروکلی را به قطعات کوچک تر خرد کنید. حالا کلم بروکلی خرد شده را داخل یک کاسه پر از آب ولرم بریزید و یک تا دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. حدود 10 دقیقه زمان بدهید تا کلم بروکلی در آب و نمک بماند؛ سپس آن را آب کشی کنید.
2 ـ نکات مربوط به سس مایونز
همواره وقتی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عده ای می پرسند، آیا می گردد به جای آن از ماست استفاده کرد؟ این مسئله تا حدودی سلیقه ای است. اگر منع مصرف دارید یا اینکه به خاطر کالری بالای سس مایونز تمایلی به استفاده از آن را ندارید، می توانید ماست چکیده یا پرچرب را جایگزین کنید؛ اما ماست معمولاً آب می اندازد؛ بنابراین توصیه می گردد برای مهمانی ها این کار را انجام ندهید. بعلاوه می توانید اندازه سس مایونز را نصف کنید و ماست پر چرب را با آن مخلوط کنید.
3 ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سالاد بروکلی
1 ـ ابتدا کلم بروکلی را خرد کنید و بعد از شستن داخل آب جوش بریزید و اجازه بدهید به مدت 5 دقیقه بجوشد؛ سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک گردد.
2 ـ هویج را با قسمت درشت رنده، رنده بزنید و همراه با روغن زیتون داخل ماهی تابه تفت بدهید و بعد اجازه بدهید هویج خنک گردد؛ سپس خیارشور خرد شده را همراه با کلم بروکلی به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
3 ـ برای تهیه سس ابتدا سس مایونز را همراه با سس خردل به ماست اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس شوید خرد شده را همراه با نمک و فلفل سیاه و سیر رنده شده به سس اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید. سس آماده را روی سالاد بریزید و سالاد را زیر و رو کنید تا همه مواد با سس مخلوط شوند؛ سپس سالاد را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن ذرت بریزید. نوش جان.
منبع: فرارو