ضرورت افزایش ضریب نفوذ فناوری اطلاعات در کسب وکارها
به گزارش مجله سایه، نوزدهمین نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، به صورت مجازی برگزار گشت.
در این نشست مجازی، علاوه بر ارائه گزارشی از جلسات اخیر با مشاور عالی رئیس مجلس و رئیس کمیته فاوا مجلس، ارائه ای از طرح ها و لوایح مرتبط با حوزه ICT که در حال حاضر در مجلس در دست آنالیز هستند، ارائه شد.
محمدرضا طلایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، در ابتدای جلسه، گزارشی از فعالیت های هیات رئیسه کمیسیون در طول یک ماه گذشته برای حضار ارائه کرد.
طلایی گفت: از نشست قبلی کمیسیون تا به امروز، جلسه ای با مشاور عالی رئیس مجلس، علی قائمی برگزار گشت که در آن زمینه های همکاری میان اتاق و مجلس برگزار گشت.
به گفته طلایی مهندس قائمی به عنوان مشاور رئیس مجلس در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات منصوب شده اند و در این جلسه آنالیز کردیم که چگونه می توان موانع و مسائل حوزه ICT را سریع تر به مجلس برای آنالیز راهکارهای رفع موانع در میان بگذاریم.
او گفت: با توجه به سابقه خوب و روشن آقای قائمی در سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، امید زیادی ایجاد شده است که بتوان در مجلس یازدهم اتفاق های خوبی را برای حوزه فاوا از این جهت رقم زد.
طلایی با اشاره به اینکه با افزایش ضریب نفوذ فناوری اطلاعات در کسب وکارها، وظایف فعالان خوزه ICT سنگین تر می گردد، گفت: با شروع برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی ایران با این موضوع آشنا شدیم که بسیاری از کسب وکارها، هنوز آگاهی و اطلاعات دقیقی در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات ندارند و باید با برگزاری دوره های آموزشی و اطلاع رسانی گسترده تر، آشنایی فعالان مالی و کسب وکارها را با ظرفیت های فناوری اطلاعات بیشتر کرد.
رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران گفت: از ابتدای سال جاری بیش از 30 وبینار و دوره آموزشی توسط کمیسیون برگزار گشته است، با یاری علی مسعودی، عضو هیات مدیره، نشست های تخصصی ویدئویی برای مخاطبان این حوزه فراوری شده است تا حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را با زبان و گفتمان فعالان مالی کشور ترویج کنیم.
او اظهار کرد: موفقیت این جهت مستلزم این است که در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی بخش تمرکز بیشتری باشد. متأسفانه شرکت هایی که مستقیماً با حوزه ICT سر و کار ندارند هنوز با تحول دیجیتال و استفاده از ابزارهای فناورانه برای توسعه کسب وکارشان آشنا نیستند و این وظیفه تشکل های فناوری اطلاعات و ارتباطات و کمیسیون فاوای اتاق ایران است که بیش ازپیش در حوزه ترویج، آموزش و اطلاع رسانی فعالیت کند تا ضعف ها را رفع بکند.
طلایی از اعضای کمیسیون، تشکل ها و خبرگان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خواست تا به نیازها در این حوزه رسیدگی نمایند و در این خصوص یاری های بیشتری به کمیسیون ارائه دهند.
او تأکید کرد: گسترش استفاده از فناوری اطلاعات هم می تواند به یاری رشد مالی بیاید و رکود موجود را از بین ببرد و هم زمان بازارهای جدیدی را پیش روی فعالان فناوری اطلاعات و ارتباطات بگذارد.
نشست با رئیس کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران ادامه داد: جلسه ای نیز با مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات مجلس یازدهم، هفته گذشته در محل اتاق ایران داشتیم.
به گفته طلایی در این نشست در مورد همکاری هایی که می توان با کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس داشته باشیم، مطرح شد.
رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران گفت: یکی از نکات بسیار مثبت این جلسه این بود که رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس اعلام آمادگی کردند که نماینده ای از کمیسیون فاوای اتاق ایران در جلسات کمیته مجلس شرکت نمایند.
او ادامه داد: بحث پایش قانون حمایت از فراورینمایندگان نرم افزار، بحث آئین نامه حمایت از صادرات نرم افزار و خدمات فناوری اطلاعات، قانون حداکثر استفاده از توان فراوریی و خدماتی کشور و طرح نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، از موضوع هایی بود که در این نشست مطرح شد.
طلایی تأکید کرد: دیدگاه مثبت آقای طاهری برای همکاری با بخش خصوصی و کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، فرصتی را ایجاد می نماید که بتوانیم بعضی از موانع و مسائل پیش روی حوزه فاوا را به وسیله مجلس حل کنیم و امیدواریم که اعضای کمیسیون هم یاری نمایند تا اطلاعات درست را در اختیار مجلس قرار دهیم.
طلایی اطلاع داد: مقرر شده است که بر اساس اطلاع مجلس، با توجه به دستور کار جلسات کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس، نماینده ای از سوی کمیسیون فاوا برای شرکت در هر جلسه معرفی خواهد شد.
ضرورت ارائه موضوع های اولویت دار فاوا در مجلس
سیامک سعدی آبادی، عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران و رئیس اداره تحقیق و توسعه سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران گفت: موضوع های حقوقی فناوری اطلاعات در حوزه قوانین و مقررات، عملاً از نگاه نمایندگان مجلس تقریباً یک موضوع فانتزی تلقی می گردد که اولویت چندانی نسبت به موضوعات مبتلابه فوری کشور ندارد. ازیک طرف ازنظر نمایندگان موضوع فناوری اطلاعات، نسبت به مسائلی همچون مسائل مالی و معیشتی و امنیتی اهمیت بالایی ندارد. از طرف دیگر طرح ها و لوایحی که از سوی نمایندگان مجلس و دولت مطرح می گردد، چندان به موضوعات زیربنایی و جدی مورد نظر فعالان فناوری اطلاعات مربوط نمی گردد، در نتیجه اولویت این لوایح و طرح ها هم چون به دغدغه های جدی و اصلی حوزه ICT نمی پردازند، در مجلس نسبتاً پایین است. به عنوان مثال بگویم وقتی گفته می گردد قصد داریم قانون نظام صنفی رایانه ای کشور را تغییر بدهیم، نه ازلحاظ فعالان حوزه اقدام مهم و اساسی محسوب می گردد و نه ازلحاظ مجلس چندان اولویتی برای کشور به حساب می آید.
سعدآبادی اضافه کرد: شاید بد نباشد که بخش خصوصی در این خصوص رایزنی و آنالیز هایی را انجام دهد تا موضوعاتی که از اهمیت و فوریت بالایی برخوردار است، به صورت جدی دنبال گردد تا بتواند این مسائل را در اولویت نمایندگان قرار داد.
او بیان نمود: من تصور می کنم الآن فرصت مناسبی است تا یک سری قوانین جدی به مجلس پیشنهاد گردد که در اولویت نمایندگان قرار گیرد.
در ادامه این نشست، حسن پوراسماعیل، نماینده مرکز پژوهش های مجلس در کمیسیون فاوای اتاق ایران گزارشی از طرح های مطرح در کمیسیون های مجلس در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای حضار ارائه کرد.
منبع: اتاق بازرگانی ایرانوبلاگ خرید: وبلاگ خرید | این سیستم پیشرفته وبلاگدهی برای فروشگاه های اینترنتی است