5 نشانه که می گوید هرگز پنیر نخورید!
به گزارش مجله سایه، مصرف انواع لبنیات مانند پنیر می تواند یکی از دلایل ابتلا به یبوست باشد.
حتی اگر خودتان عاشق پنیر باشید، باز هم ممکن است بدنتان به دلایل مختلف با مصرف پنیر مشکل داشته باشد. برای مثال آیا می دانستید که ظرفیت گوارشی حدود 65 درصد از مردم برای هضم لاکتوز پس از انتها دوران نوزادی ضعیف می شود؟ حتی اگر به لاکتوز حساسیت نداشته باشید، باز هم دلایل دیگری هستند که می توانند هضم پنیر را دچار مشکل نمایند.
در ادامه شرح می دهیم که کدام نشانه ها معمولا به شما می گویند که باید درباره توقف استفاده از برخی پنیر ها یا به طور کلی همه پنیر ها با متخصصان تغذیه مشورت کنید.
1. دهان شما متورم می شود و گزگز می نماید: اگرچه آلرژی به شیر گاو در بچه ها خردسال شایع تر است، اما همچنان به عنوان یکی از شایع ترین آلرژی ها غذایی در بزرگسالان هم شناخته می شود. پس اگر به خاطر مصرف پنیر با خارش، گزگز یا تورم در اطراف زبان، گلو یا لب ها روبرو شدید، احتمالا نسبت به شیر گاو آلرژی دارید. علائم شدیدتر این آلرژی هم عبارتند از خس خس سینه، کهیر و اختلال در تنفس.
این علائم می توانند جان شما را به خطر بیندازند و بنابراین به مداخله پزشکی فوری احتیاج دارند. پزشکان معمولا از تجویز آنتی هیستامین برای تسکین علائم این واکنش های آلرژیک یاری می گیرند.
2. دچار نفخ شدید می شوید: اگر پس از مصرف یک وعده غذایی سرشار از پنیر دچار مسائل گوارشی مانند نفخ شدید یا اسهال شدید، احتمالا با مشکل عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت نسبت به این ماده روبرو هستید. این علائم معمولا حدود 30 دقیقه تا 2 ساعت پس از مصرف پنیر نمایان می شوند. گرفتگی عضلات شکم هم معمولا در این موارد با اسهال همراه است.
3. پوستتان جوش می زند: همان طور که قبلا هم تعیین شده است، مصرف خوراکی هایی مثل پیتزا و دیگر غذا های پنیردار می تواند باعث ایجاد جوش های پوستی شود. به گفته متخصصان تغذیه، هورمون های موجود در شیر می توانند ترشحات سبوم را افزایش دهند و باعث مسائلی مثل چرب تر شدن پوست، انسداد روزنه های پوستی و آکنه شوند.
البته اگر مسائل پوستی کسی واقعا به مصرف پنیر مرتبط باشد، مدتی بعد از قطع مصرف پنیر باید این مسائل پوستی هم رفع شوند. برخی از افراد مبتلا به اگزما هم با مصرف پنیر دچار تشدید علائم این بیماری پوستی می شوند و درنتیجه باید از مصرف پنیر خودداری نمایند.
4. مشکل یبوست پیدا می کنید: مصرف انواع لبنیات مانند پنیر می تواند یکی از دلایل ابتلا به یبوست باشد. یکی از مطالعات مجله Nutrients در سال 2013 نشان می دهد که بچه ها مبتلا به یبوست مزمن پس از جایگزین کردن شیر سویا با شیر گاو دیگر با علائم یبوست روبرو نمی شوند. البته پنیر به طور کلی تحرکات روده را ضعیف و آهسته تر می نماید، زیرا چربی زیادی دارد، درحالی که فیبر غذایی اش کم است.
5. دچار سوءهاضمه می شوید: اگر با مشکل ریفلاکس اسید یا عدم تحمل لاکتوز روبرو هستید، عجیب نیست که پس از خوردن پنیر هم دچار درجاتی از سوءهاضمه شوید، مخصوصا اگر حجم پنیر مصرفی زیاد باشد.
یکی از دلایل این مشکل به بالا بودن اندازه چربی پنیر برمی شود، درحالی که انواع لبنیات به طور کلی عضله اسفنکتر مری را شُل می نمایند و باعث عبور اسید از معده به سمت بالا می شوند. پس اگر شما هم با چنین مسئله ای روبرو می شوید، بهتر است حجم پنیر مصرفی تان را کاهش بدهید.
منبع: سلامت
منبع: فرادید