25 خاصیت شگفت انگیز گردو برای سلامتی و پوست و مو

به گزارش مجله سایه، کارگر آنلاین/ این آجیل سالم و مقوی یکی از مغذی ترین انواع مغزیجات می باشد که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است. گردو به دلیل مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 که دارد به کاهش کلسترول خون بالا یاری می نماید، باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

25 خاصیت شگفت انگیز گردو برای سلامتی و پوست و مو

خواص گردو برای پوست و مو

نکته مهم (تست عدم حساسیت) : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود و صبر کردن به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین های گروه B موجود در مغز گردو به کاهش استرس که یکی از علل چین و چروک پوست صورت و دور چشم می باشد، یاری می نماید.

ویتامین E موجود در گردو در واقع یک آنتی اکسیدان قوی است که به کاهش رادیکال های آزاد یاری نموده و باعث جوان سازی پوست صورت می گردد.

ماسک گردو برای پوست صورت

4 عدد مغز گردو را با 2 قاشق چای خوری جو، 1 قاشق چای خوری عسل، 1 قاشق چای خوری خامه و 4 قطره روغن زیتون در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا خمیر صافی به دست آید، آن را روی صورت خود بمالید و بگذارید بماند تا خشک گردد سپس با آب گرم بشویید.

2. مرطوب نماینده طبیعی پوست

مغز و روغن گردو دارای خواص آبرسانی قوی هستند که به عنوان مرطوب نماینده پوست عمل نموده و به درمان خشکی آن یاری می نمایند.

3. برطرف سیاهی دور چشم

گفته می گردد که استفاده منظم از روغن گردو به دلیل خواص آرامش بخش طبیعی به درمان سریع پف و سیاهی دور چشم یاری می نماید.

4. تقویت و افزایش رشد مو

گردو منبع خوبی از پتاسیم، اسید های چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 می باشد که باعث تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو یاری می نماید.

5. درمان شوره سر

مغز و روغن گردو دارای خواص مرطوب نمایندگی طبیعی هستند که پوست سر را هیدراته نموده و به پیشگیری و درمان شوره مو یاری می نمایند.

6. جنین و زنان باردار

گردو غنی از مواد معدنی ضروری از جمله پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز و پتاسیم می باشد که برای رشد جنین و تامین انرژی و مواد مغذی مورد احتیاج زنان در دوران بارداری مفید می باشد.

منگنز وجود در گردو یک ماده مهم برای رشد مغز، بافت ها و عضلات جنین می باشد.

7. مردان

مصرف روزانه گردو باعث افزایش کیفیت مایع منی، افزایش قدرت، تحرک و مورفولوژی اسپرم در مردان شده، قدرت باروری را افزایش می دهد و به درمان ناتوانی جنسی در آقایان یاری می نماید.

8. تقویت حافظه و تمرکز

متخصصان می گویند که خوردن روزانه گردو باعث تقویت حافظه شده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد؛ تحقیقات در دانشگاه کراچی نشان داده که مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 و ویتامین E موجود در گردو به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز یاری نموده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهند.

9. نوزادان و بچه ها

بسیاری از متخصصان سلامت توصیه می نمایند که گردو را به عنوان تقویت نماینده مغز به رژیم غذایی نوزادان و بچه ها خود اضافه کنید.

مغز گردو غنی از اسید های چرب امگا 3 است که به درمان اختلالات رفتاری و بیش فعالی بچه ها یاری می نماید.

از قلم نیاندازید که گردو ممکن است باعث آلرژی و حساسیت گردد پس توصیه می کنیم که قبل از استفاده از مغز گردو برای نوزادان و بچه ها با پزشک متخصص مشورت کنید.

10. لاغری و کاهش وزن

تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه لومیا لیندا، کالیفرنیا نشان داده که مصرف 35 گرم گردو در روز باعث افزایش وزن قابل توجهی در افراد نمی گردد بلکه مصرف گردو متابولیسم بدن را بهبود بخشیده و برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد. گردو همچنین به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی و پروتئین هایی که دارد به کاهش اشتها یاری نموده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری، کاهش وزن و کاهش چربی شکم می گردد.

11. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در گردو به بهبود حرکات روده و افزایش عملکرد آن ها یاری نموده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

12. کبد چرب

گردو به دلیل مقادیر بالای اسید های چرب سالم موجود در آن به سم زدایی کبد یاری نموده و برای درمان بیماری هایی مانند کبد چرب مفید است.

آرژنین موجود در مغز گردو هم به حذف آمونیاک از کبد یاری می نماید.

13. نقرس

مصرف روزانه گردو به دلیل مقادیر کم پورین که دارد به سم زدایی بدن و دفع اسید اوریک اضافی خون یاری نموده و نقرس را درمان می نماید.

14. استرس و افسردگی

گردو حاوی مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 می باشد و تحقیقات نشان داده که این اسید های چرب اشباع نشده با بهبود عملکرد انتقال دهنده های عصبی به افزایش میزان هورمون های سروتونین و دوپامین در خون یاری نموده و به پیشگیری و درمان استرس، اضطراب و افسردگی یاری می نمایند.

15. دیابت و قند خون

مغز گردو حاوی مقادیر زیادی چربی های غیر اشباع است که مصرف آن خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد. براساس یک مطالعه زنان و مردانی که 28 گرم گردو دو بار در هفته مصرف می کردند 24 درصد کمتر به دیابت نوع 2 مبتلا شده اند.

16. سرطان

مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنولی موجود در مغز گردو به کاهش رادیکال های آزاد بدن یاری نموده و خطر ابتلا به انواع سرطان و تومور را کاهش می دهد.

یک تحقیق در سال 2013 در دانشگاه تگزاس نشان داده که مصرف منظم گردو در رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

یک تحقیق در سال 2009 نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش می دهد.

17. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در مغز گردو به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن و سرماخوردگی را کاهش می دهد.

18. فشار خون

مقادیر بالای چربی های سالم، منیزیم و فیبر موجود در گردو به سلامت عروق خونی یاری نموده و فشار خون بالا را کاهش می دهند.

19. چربی و کلسترول خون

گردو غنی از اسید های چرب امگا 3 بوده و به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به کاهش چربی و کلسترول خون بالا یاری می نماید.

در طب سنتی از ترکیب گردو با عسل برای کاهش کلسترول خون بالا در افراد استفاده می گردد.

20. قلب

اسید های چرب امگا 3 موجود در گردو به حفظ سلامت شریان ها و بهبود گردش خون در بدن یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

یک مطالعه در سال 2012 نشان داده که مصرف گردو، خطر ابتلا به سندروم متابولیک که یکی از علل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است را کاهش می دهد.

21. ضد التهاب طبیعی

گردو دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتریت، آسم و اگزما را کاهش می دهد.

22. درمان بی خوابی شبانه

گردو حاوی ملاتونین است و مصرف منظم آن به بهبود عملکرد مغز و درمان بی خوابی شبانه یاری می نماید.

23. سنگ کیسه صفرا

مطالعات در آمریکا نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد.

24. پوکی استخوان

مقادیر بالای مس، منیزیم و منگنر موجود در گردو به تقویت استخوان ها یاری نموده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوان ها را کاهش می دهند.

25. درمان صرع

گفته می گردد که افرادی که دچار تشنج و صرع می شوند، منگنز کمتری نسبت به افراد سالم دارند؛ برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که منگنز موجود در گردو به درمان صرع یاری می نماید.

خواص برگ گردو

برگ گردو برای کاهش چربی خون بالا، بهبود سلامت دستگاه گوارش و درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.

طرز تهیه دم نموده، جوشانده و چای برگ گردو

2 قاشق غذاخوری برگ گردو خرد شده را در 250 میلی لیتر آب جوش بریزید و بگذارید تا 4-5 دقیقه بجوشد، از صافی رد کنید و هر روز 2 یا 3 فنجان در روز بخورید.

برخی از افراد ممکن است به چای برگ گردو حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند تهوع، استفراغ یا درد شکمی تعیین می گردد.

خواص پوست گردو

پوست گردو در واقع به عنوان نوعی رنگ موی طبیعی شناخته شده و باعث مشکی شدن مو ها می گردد؛

استفاده از پوست گردو برای رنگ مو

پوست گردو را خرد نموده و به اندازه 4 قاشق از آن را با 6 لیوان آب مخلوط نموده و بر روی حرارت قرار دهید. مو های شسته شده خود را به این رنگ موی طبیعی آغشته نموده و پس از چند دقیقه موهای خود را آبکشی کنید.

عوارض و مضرات گردو

نفخ شکم

زیاده روی در مصرف مغز گردو می تواند باعث نفخ گردد، برای اینکه گردو زودتر هضم گردد می توانید آنها را به مدت یک شب در آب خیس نموده و سپس بهره ببرید.

مسمومیت

رطوبت و گرما باعث رشد حشرات و قارچ ها بر روی مغز گردو شده و این ها پتانسیل ایجاد رشد آفلاتوکسین ها را که سمی بوده و باعث مسمومیت و سرطان می شوند، افزایش می دهند.

آلرژی و حساسیت

برخی افراد ممکن است به گردو آلرژی یا حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند تنگی نفس، خارش، بثورات و حتی شوک آنافیلاکسی تعیین می گردد.

کمبود آهن

در برخی منابع گفته می گردد که گردو حاوی مقادیری فیتات است که مصرف آن جذب آهن را کاهش داده و به کم خونی فقر آهن منجر می گردد.

طبع گردو چیست؟ گردو سرشار از چه ویتامین هایی است؟

طبیعت گردو گرم و خشک می باشد. مغز گردو که به نام های جوز یا گوز هم شناخته می گردد سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید هایی مانند بتا کاروتن، لوتئین و زاکسانتین، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، ویتامین B6، فولات، ویتامین B12، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است.

گردو (به انگلیسی : Walnut) از درختان بومی آسیاست که از 8000 سال قبل از میلاد در بالکان رشد نموده است. بزرگترین جنگل هایی که درخت گردو در آن رشد می نمایند در استان جلال آباد قرقیزستان یافت می شوند.

میوه گردو یک میوه گرد و دارای دو پوسته می باشد؛ یک پوسته خارجی که سبز رنگ بوده و به مرور خشک می گردد و از بین می رود و یک پوسته سفت چوبی و قهوه ای رنگ که شکسته می گردد و مغز سفید یا زرد درون آن مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه چین، ایران و ایالات متحده آمریکا بزگترین فراوری نمایندگان گردو در دنیا هستند.

نحوه استفاده از مغز گردو

مغز گردو تازه و خشک شده را می توان به تنهایی به عنوان یک آجیل برای میان وعده استفاده کرد و یا از آن برای تهیه انواع دسر، مربا، ترشی، کیک، کوکی، کلوچه، شیرینی، اسموتی، معجون و انواع سالاد میوه و سبزیجات و سس سالاد استفاده کرد.

مغز گردو را به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذا از جمله خورش فسنجان، خاگینه، میرزا قاسمی، انواع پلو و خوراک گیاهی به کار می برند.

حداکثر میزان مصرف گردو در روز

متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که روزانه تا 30 گرم آجیل و مغزیجات از جمله گردو را در رژیم غذایی خود جای دهید.

برای بهره منده از فواید مغز گردو حداکثر تا 45 گرم گردو در روز مصرف کنید.

ارزش غذایی گردو (100 گرم)

کالری : 654

چربی : 65 گرم

فیبر : 7 گرم

پروتئین : 15 گرم

کربوهیدرات : 14 گرم

قند : 2.6 گرم

منبع: همگردی
انتشار: 21 مرداد 1399 بروزرسانی: 21 آبان 1399 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 4288

به "25 خاصیت شگفت انگیز گردو برای سلامتی و پوست و مو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "25 خاصیت شگفت انگیز گردو برای سلامتی و پوست و مو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید