طرز تهیه خورش پامادور و سفر به خطه سرسبز گیلان!

به گزارش مجله سایه، پامادور همان گوجه فرنگی است و خورشت پامادور غذایی گیلانی محسوب می گردد! در طرز تهیه پامادور خورشت ، ابتدا گوجه فرنگی را با روش بلانچ پوست بگیرد و به صورت ریز کنید. پیاز نگینی را در تابه با کره یا روغن تفت دهید و سپس پوره سیر را اضافه کنید. زردچوبه، فلفل و نمک را به مخلوط سیر و پیاز سرخ شده بیفزایید و گوجه فرنگی خرد شده را داخل تابه بریزید. زمانی که آب گوجه فرنگی تبخیر شده و به روغن افتاد، تخم مرغ را داخل تابه بشکنید و چند دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ بپزد.

طرز تهیه خورش پامادور و سفر به خطه سرسبز گیلان!

در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا طرز تهیه پامادور خورشت را با جزئیات آموزش دهیم.

خورشت پامادور

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی10 دقیقه
زمان پخت30 دقیقه
میزان سختیمیانه

طرز تهیه خورشت پامادور

خورشت پامادور یکی از انواع غذاهای محلی و سنتی شمالی است که با نام خورش گوجه یا پامادور قاتق هم شناخته می گردد که ماده اصلی آن گوجه بوده و در واقع پامادور همان گوجه است. پومودورو (pomodoro) در اصل واژه ایتالیایی بوده که معنای گوجه فرنگی می دهد، اما اینکه چگونه در بین شمالی ها با این نام خوانده می گردد، نکته ای جالب توجه است!

مواد اولیه خورشت پامادور

در طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید که میزان آن ها مناسب برای 4 نفر است. در طرز تهیه خورشت پامادور برخلاف طرز تهیه واویشکا گیلانی از گوشت استفاده نمی گردد و در واقع آن را با تخم مرغ جایگزین می نمایند.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوجه فرنگی10 عدد
تخم مرغ3 عدد
سیر5 حبه
پیاز1 عدد
کره یا روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
جعفری خرد شده (برای تزیین)به میزان لازم

دستور پخت خورشت پامادور

اگر به خوردن غذاهای گیلانی علاقه دارید، می توانید طرز تهیه شوید خولی را نیز در منزل انجام دهید. طرز تهیه خورش پامادور ساده بوده و مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا باید پوست گوجه ها را با روش بلانچ بکنید. برای این کار داخل یک قابلمه میزانی آب بریزید تا به جوش آید. سپس روی هر گوجه با چاقو یک علامت به علاوه (+) ایجاد کنید. گوجه فرنگی را به مدت 5 دقیقه در قابلمه آب جوش قرار دهید. پس از خارج کردن گوجه ها از آب جوش، آن ها را بلافاصله در یک ظرف آب سرد بریزید. حالا پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا می گردد و سپس می توانید گوجه فرنگی را به صورت ریز خرد کنید
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی ریز خرد نموده و سیر را پوره کنید. داخل تابه میزانی روغن یا کره بریزید و پیاز را اضافه کنید. پس از اینکه پیاز کمی سبک شد، سیر را داخل تابه بریزید و به تفت دادن سیر و پیاز ادامه دهید.
  • مرحله سوم: زردچوبه، فلفل و نمک را نیز به مواد بیفزایید و سپس گوجه فرنگی را اضافه کنید. حرارت شعله را کم کنید تا گوجه فرنگی پخته شد و آب گوجه تبخیر گردد. پس از تمام شدن آن گوجه فرنگی، مواد را هم بزنید تا پوره گوجه فرنگی سرخ گردد، بدون اینکه ته گرفته یا بسوزد.
  • مرحله چهارم: زمانی که گوجه به روغن افتاد، حالا تخم مرغ را داخل تابه بشکنید و هم بزنید. بین 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ نیز پخته گردد و سپس تابه را از روی شعله بردارید.
  • مرحله پنجم: خورشت پامادور را داخل ظرف سرو ریخته و با جعفری خرد شده تزیین کنید.

فوت و فن های طرز پخت خورشت پامادور

در طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا یک غذای اصیل و خوشمزه داشته باشید:

  • اگر در پی غذایی سالم تر هستید، طرز تهیه پامادور را مانند طرز تهیه شیرین قورمه با روغن زیتون انجام دهید.
  • اگر از کره برای درست کردن این غذا استفاده می کنید، تنها کمی زمان دهید تا کره ذوب گردد. دقت داشته باشید که کره به سرعت می سوزد.
  • اگر در پی غذایی با ظاهر مجلسی تر هستید، پس از اضافه کردن تخم مرغ، آن را هم نزنید تا شبیه نیمرو گردد.
  • سیر نیز به سرعت می سوزد، پس آن را بیش از حد سرخ نکنید. تفت دادن سیر تا حدی که عطر سیر آزاد گردد، کافی است.
  • خورشت پامادور را می توان همراه با کته یا نان و در کنار سبزی و ترشی سرو کرد.
  • برای درست کردن این غذا از گوجه فرنگی های سالم و رسیده بهره ببرید. طعم اصلی خورش پامادور کمی ترش و ملس است، زیرا گیلانی ها این غذا را با گوجه فرنگی محلی تهیه می نمایند که طعم ترشی دارد.
  • در طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی، مطابق سلیقه خود می توانید از هر نوع ادویه ای بهره ببرید.

روش نگهداری خورشت پامادور و جلوگیری از خراب شدن خورش پامادور

بهتر است خورشت پامادور را به میزان مصرف خود در هر وعده تهیه کنید. با این وجود اگر میزانی از غذا باقی ماند، آن را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید. البته دقت داشته باشید که این غذا به دلیل وجود تخم مرغ سریع تر فاسد می گردد، آن را بیشتر از 48 ساعت نگه ندارید؛ پیش از خوردن نیز فاسد نبودن غذا را آنالیز کنید.

خواص گوجه فرنگی

گوجه فرنگی یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای بدن است که ماده اولیه اصلی در تهیه خورش پامادور محسوب می گردد. گوجه فرنگی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی بوده و به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان های مختلف شناخته می گردد. از خواص گوجه فرنگی می توان به کاهش فشار خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان، سلامت قلب و جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی، تقویت بینایی، سلامت پوست و مو و بهبود فعالیت دستگاه گوارش اشاره نمود.

خورش پامادور یا خورشت گوجه، غذای محبوب شمالی ها

حالا شما با طرز تهیه پامادور خورشت آشنا بوده و آماده هستید تا یک غذای ساده و مقوی برای وعده بعدی خود تهیه کنید. این غذا در مدت زمانی کوتاهی آماده شده و یک غذای ساده و سریع است. برای زمان هایی که وقت کافی برای غذا درست کردن ندارید، خورشت پامادور انتخاب مناسبی خواهد بود. بعلاوه سفارش آنلاین غذا در خبرنگاران نیز یکی از دیگر گزینه ها برای اوقاتی است که وقت یا حوصله تهیه غذا را ندارید. امکان سفارش غذا آنلاین در سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران ، به سادگی چند کلیک فراهم شده است تا پس از آن غذای خود را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

مواد اولیه در طرز تهیه خورش پامادور چیست؟

مواد اولیه این غذا شامل گوجه فرنگی، سیر، پیاز، تخم مرغ، کره یا روغن، نمک، فلفل و زردچوبه است که در اغلب منازل در دسترس خواهد بود.

چگونه می توان خورشت پامادور را به شیوه مجلسی تری آماده کرد؟

اگر دوست دارید تا ظاهر غذای شما مجلسی گردد، پس از اضافه کردن تخم مرغ آن را هم نزنید و اجازه دهید تا تخم مرغ به حالت نیمرو پخته گردد.

خورش پامادور را چگونه سرو کنیم؟

این غذا را می توان همراه با کته یا نان و در کنار سبزی و ترشی به عنوان وعده اصلی سرو کرد. البته بعضی شمالی ها این غذا را به همراه ماهی دودی یا ماهی شور نیز سرو می نمایند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 10 بهمن 1403 بروزرسانی: 10 بهمن 1403 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 17072

به "طرز تهیه خورش پامادور و سفر به خطه سرسبز گیلان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش پامادور و سفر به خطه سرسبز گیلان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید