هر کشاورز یک صادر کننده خواهد شد، زعفران ایران یک برند جهانی است

به گزارش مجله سایه، بیش از 4000 کشاورز آموزش های لازم را در مورد فرآیند های کاشت، داشت و برداشت محصول استراتزیک زعفران و با هدف بهبود کیفیت در مجموعه مصطفوی فرا گرفته اند. رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در سفر کوتاهی به مشهد از مجموعه خوشنام زعفران مصطفوی بازدید و از نزدیک در جریان مسائل و اقدامات گسترده این شرکت صنایع غذایی و دانش بنیان نهاده شد.

هر کشاورز یک صادر کننده خواهد شد، زعفران ایران یک برند جهانی است

به گزارش خبرنگاران خراسان رضوی، دکتر غلامرضا شریعتی در ابتدای ورود خود ضمن بازدید از خزانه زعفران، خط فراوری و بسته بندی و بعلاوه واحد آزمایشگاهی و کنترل کیفیت زعفران مصطفوی ضمن خدا قوت به مجموعه کارکنان پرتلاش در جمع مدیران و پرسنل این شرکت گفت: صیانت از مالکیت معنوی و حفظ حقوق کشاورز از اقدامات مهم برای حفظ انگیزه و رشد در کار است که الحمدلله این کار ارزشمند در مجموعه مصطفوی به خوبی دنبال و تحقق یافته است.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران فقدان الگوی کشت را یکی از مسائل کشاورزی در کشور عنوان کرد و اضافه کرد: بایستی با انجام فعالیت های زیر ساختی بویژه در زمینه زعفران و بهبود الگوی کشت، ضمن ارتقای کیفیت محصول و کسب استاندارد های لازم دنیای از خطرات مصادره برند ایرانی به وسیله سایر کشورها جلوگیری کرد که متاسفانه این خطر هم اکنون فرش، زیره، پسته و سایر محصولات کشاورزی دیرینه ما را تهدید می نماید.

وی از احسان مصطفوی رئیس هیات مدیره شرکت زعفران مصطفوی خواست، با در اختیار قرار دادن الگوهای نوین کاری خود به سایر واحدهای فراوریی و بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی که باعث ارتقای بهره وری زعفران از زمین کشاورزی تا واحد بسته بندی و در نهایت موجبات رضایت مصرف کننده داخلی و خارجی را فراهم کرده است، به حفظ برند ایرانی زعفران در سطح مجامع دنیای یاری کند.

در ابتدای این بازدید و نشست، مهندس احسان مصطفوی رئیس هیات مدیره شرکت زعفران مصطفوی و مجری طرح سازمان دنیای زعفران (OSEC) با ارائه گزارشی از فعالیت های مجموعه خود گفت: افتتاح کارخانه نوآوری ارزش زعفران در تربت حیدریه، راه اندازی اولین موزه زعفران کشور، ایجاد اولین دفاتر پیشخوان زعفران، راه اندازی آزمایشگاه های مجهز در تربت حیدریه و ایجاد مزارع الگویی و تدوین استاندارد کاشت، داشت و برداشت با ارائه اموزش های لازم به کشاورزان، اولین کتاب خانه تخصصی زعفران کشوربرای فرهنگ سازی بخشی از کارهایی است که تا به امروز دنبال شده است.

مدیر عامل شرکت طلای سرخ ادامه داد، با عقد تفاهم نامه بین دانشگاه فردوسی مشهد و مجموعه زعفران مصطفوی و بعلاوه عقد تفاهم نامه با دانشگاه های مختلف در پی ارتقای دانش و کارایی کشاورزان و فرآوری زعفران هستیم.

وی اضافه کرد: سامانه شناسنامه دار شدن کشاورزان و شعار هر کشاورز یک صادر کننده منجر به آموزش بیش از 4000 کشاورز در سطح استان خراسان رضوی شد که خود یک نقطه عطف در صنعت کشاورزی کشورمان به تعداد می رود.

مصطفوی موضوع قاچاق زعفران را یکی از مسائل کهنه و خطر آفرین حفظ برند ایرانی این محصول ذکر و خاطر نشان ساخت، با همکاری دانشگاه فردوسی با احصاء DNA زعفران در پی ابداع ژن کشنده هستیم تا درصورت قاچاق از کشورمان، محصول در هیچ زمین دیگری به گل نرسد.

وی در جمع خبرنگاران با بیان این که همچون ویروس کرونا، سالهاست ویروسی به نام عاز یا همان عدم اتحاد زعفران کاران و فعالان بخش زعفران در حوزه طلای سرخ وجود دارد و باید واکسنی برای آن تهیه گردد، اضافه کرد: باید این مشکل برای همواره حل و بازارهای جدیدی برای محصول زعفران ایران در دنیا ایجاد گردد.

مجری طرح سازمان دنیای مدیریت فراوری و صادرات زعفران(OSEC) اضافه کرد: با تشکیل این سازمان، ایران می تواند به مرجع اصلی معین قیمت زعفران در دنیا تبدیل گردد و نقش خود را در زمینه فراوری و صادرات این محصول به کشورهای دنیا به خوبی ایفا نماید.

وی ادامه داد: تاریخ گواهی می دهد که محصول زعفران در ایران از قدمت بسیار و کیفیت مطلوبی برخوردار است و در طول قرن ها زعفران ایران یکی از کالاهایی بوده که به وسیله تجار از راستا جاده ابریشم به تمام دنیا عرضه می شده است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 11 مرداد 1400 بروزرسانی: 11 مرداد 1400 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 8647

به "هر کشاورز یک صادر کننده خواهد شد، زعفران ایران یک برند جهانی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر کشاورز یک صادر کننده خواهد شد، زعفران ایران یک برند جهانی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید