مهم ترین عامل بزرگ شدن شکم چیست؟

به گزارش مجله سایه، گاز و نفخ می تواند ناراحتی های زیادی ایجاد کند. بد هضمی، شکم درد، دفع بد بوی گاز شکم و آروغ زدن تنها برخی از دلایل دردسرسازی هستند که باعث می شوند در پی راه هایی برای جلوگیری از نفخ باشیم.

مهم ترین عامل بزرگ شدن شکم چیست؟

یکی از عوامل اصلی بزرگ شدن شکم وجود نفخ و گاز احتباس شده در شکم است که باید با اصلاح تغذیه آن را از بین ببرید.

گاز و نفخ می تواند ناراحتی های زیادی ایجاد کند. بد هضمی، شکم درد، دفع بد بوی گاز شکم و آروغ زدن تنها بعضی از دلایل دردسرسازی هستند که باعث می شوند در پی راه هایی برای جلوگیری از نفخ باشیم. بعضی از غذا ها و خوراکی هایی که به خوبی می توانند نفخ را از بین ببرند یا از آن پیشگیری کنند، نعناع فلفلی، زنجبیل، بابونه و سرکه سیب هستند.

علاوه بر افزودن غذا های ضد نفخ به رژیم غذایی، راه حل های طبیعی دیگری نیز وجود دارند که شکم تان را صاف می کنند. مثلا زغال فعال، پروبیوتیک ها و بعضی از گیاهان می توانند شما را از درد های ناشی از نفخ و گاز در شکم رها کنند. ضمناً باید از مصرف غذا های نفاخ نیز اجتناب کنید.

دلیل های اصلی نفخ و گاز شکم

گاز یا نفخ بخشی طبیعی از فرایند گوارش به هنگام تجزیه غذا در روده هاست. نفخ می تواند در اثر مصرف غذا های نفاخ تولید شود مانند حبوبات و غذا های پُرفیبر. ضمناً غذا هایی که حاوی فروکتوز و سوربیتول هستند نیز به خوبی جذب نمی شوند و احساس نفخ ایجاد می کنند.

خوراکی های ضد نفخی که شکم تان را صاف می کنند

اگر دچار آئوروفاژی (بلع اندازه زیادی هوا) باشید نیز ممکن است متوجه شوید هوای زیادی در شکم تان جمع شده است. به غیر از خوردن غذا هایی مانند بروکلی، کلم فندقی و کلم برگ که نفخ تولید می کنند، استرس نیز می تواند مسائل گوارشی، چون گاز و نفخ ایجاد کند.

به گفته پزشکان، استرس می تواند موجب نفخ، تهوع و اسهال شود، مخصوصا اگر یک مشکل گوارشی مزمن هم داشته باشید. دلایل دیگر نفخ و گاز شکم، سندروم روده تحریک پذیر، عدم تحمل لاکتوز، حساسیت غذایی و ریفلاکس اسید معده است.

وقتی احساس نفخ دارید چه باید بخورید؟

درمان نفخ با چای بابونه: یکی از بهترین راه حل های رها شدن از گاز و نفخ شکم، نوشیدن چای بابونه است. بابونه به دلیل ویژگی های ضد نفخ برای گوارش و آرامبخش بودنش برای اعصاب معروف است. یک تا دو قاشق چایخوری برگ خشک بابونه را در یک فنجان آب جوش بریزید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. این دمنوش ضد نفخ را سه بار در روز بنوشید.

درمان نفخ با نعناع فلفلی: گیاه نعناع فلفلی نیز به خوبی می تواند گاز و نفخ روده ها را از بین ببرد. مصرف این گیاه درمانگر، انقباضات عضلانی در روده ها را از بین می برد. بسکمک از مطالعات نشان داده اند کپسول روغن نعناع فلفلی برای نفخ مزمن مفید است. برای رفع کردن نفخ تان می توانید یک فنجان چای نعناع فلفلی بنوشید. چند برگ تازه نعناع فلفلی در فنجانی آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. این دمنوش را دو تا سه بار در روز بنوشید.

صاف کردن شکم با زنجبیل: زنجبیل نیز برای رفع نفخ مفید است، زیرا خواص ضد التهابی بر سیستم گوارش دارد. برای درمان مسائل دیگر گوارشی، چون حالت تهوع، استفراغ و شکم درد نیز می توانید از زنجبیل استفاده کنید. یک تکه دو تا سه سانتیمتری از زنجبیل جدا کرده، خرد کنید و با آن چای زنجبیل تهیه کنید. این دمنوش را 20 دقیقه قبل از صرف غذا بنوشید تا بعد از غذا دچار نفخ نشوید.

چای زردچوبه و زنجبیل: زردچوبه را ادویه طلایی می نامند، چون خواص بی نظیری برای گوارش دارد. این گیاه دارای ترکیباتی است که از نفخ جلوگیری می کنند. زردچوبه، سیستم گوارش را تحریک می کند تا موثرتر کار کند. عصاره زردچوبه نیز می تواند خیلی از علائم سندروم روده تحریک پذیر را تسکین بدهد.

خواص گوارشی زردچوبه ناشی از ترکیبی به نام کورکومین هستند که یک آنتی اکسیدان قدرتمند و ضد التهاب است. با نوشیدن یک فنجان دمنوش گرم و آرامشبخش زردچوبه و زنجبیل از درد و ناراحتی نفخ خلاص شوید.

یک دوم قاشق چایخوری پودر زردچوبه و یک دوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب جوش بریزید و خوب هم بزنید. اجازه دهید 5 دقیقه دم بکشد، پس از خنک شدن یک قاشق چایخوری عسل و کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید تا زردچوبه در بدن بهتر جذب شود. این دمنوش را دو بار در روز بنوشید.

درمان نفخ با پروبیوتیک ها: پروبیوتیک ها کمک می کنند از حجم گاز در روده ها کاسته شده و شکم دردتان تسکین پیدا کند. دانشمندان کشف کرده اند که پروبیوتیک ها می توانند ساختار میکروبیوتای روده را بهبود بدهند و در نتیجه طی فرایند گوارش، گاز کمتری تولید شود. ماست پروبیوتیک یکی از غذا هایی است که می تواند شما را از علائم نفخ رها کند.

درمان نفخ با سرکه سیب: اگر می خواهید یک رژیم غذایی ضد نفخ در پیش بگیرید باید روزتان را با یک لیوان سرکه سیب رقیق شده شروع کنید. سرکه سیب به گوارش چربی ها در روده ها نیز کمک می کند و برای تسکین علائم سوزش معده نیز مفید است. برای جلوگیری از احساس نفخ بعد از غذا، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و قبل از ناهار و شام بنوشید. اگر طعم این ترکیب را دوست ندارید می توانید یک قاشق عسل نیز به آن اضافه کنید.

صاف شدن شکم با زغال فعال: زغال فعال می تواند حجم گاز روده ها را طی فرایند گوارش کاهش بدهد. قرص های زغال فعال احساس نفخ را تسکین می دهند. همچنین اگر غذای نفاخی مانند لوبیا و کلم خورده اید می توانید از زغال فعال برای رفع نفخ تان استفاده کنید.

صاف شدن شکم با دارچین: غذا های ضد نفخی که حاوی دارچین هستند به تشدید خواص آن ها کمک کرده و نفخ را بهتر تسکین می دهند. دارچین خواص ضد میکروبی دارد که می تواند عفونت های روده ای را که سبب تجمع گاز می شوند از بین ببرد. مطالعاتی نشان داده اند ترکیبات موجود در دارچین می توانند به نابودی عفونت های ناشی از هلیکوباکترپیلوری کمک کنند.

صاف شدن شکم با زیره: دانه های زیره نیز قدرت خاصی در برزرف کردن نفخ شکم دارند. زیره دارای خاصیت ضد التهابی بوده و اسپاسم های عضلانی را کاهش می دهد. دو قاشق چایخوری دانه های زیره را خرد کرده و به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، بگذارید 15 دقیقه دم بکشد، صاف کنید و بنوشید. از این دمنوش روزی 4 بار می توانید استفاده کنید.

نکاتی برای پیشگیری از نفخ شکم

بهترین راه پیشگیری از نفخ شکم، خوردن غذا هایی است که برای معده و روده مفیدند. همچنین باید غذا را آهسته بخورید تا به آن فرصت بدهید خوب جویده شوند و پُرخوری نکنید.

آهسته بخورید و بنوشید: آهسته غذا خوردن باعث می شود گوارش ما بهتر عمل کرده وهوای کمتری نیز ببلعید. از خوردن غذا های نفاخ اجتناب کنید اگر متوجه شدید بعد از خوردن غذا های خاصی دچار علائم نفخ و گاز می شوید پس از آن ها دوری کنید.

بعد از صرف غذا راه بروید: یک پیاده روی سبُک می تواند کمک خوبی برای شروع گوارش باشد.

کمتر غذا های چرب مصرف کنید: غذ هایی که چربی زیادی دارند نه تنها برای قلب تان مضرند بلکه مانند ترمزی برای گوارش عمل می کنند.

کمتر لبنیات مصرف کنید: اگر عدم تحمل لاکتوز دارید از مصرف لبنیات خودداری کنید. لاکتوز نوعی کربوهیدرات موجود در محصولات لبنی است که بعضی از افراد به سختی می توانند آن را هضم کنند. مشکل در هضم لاکتوز می تواند موجب تجمع گاز زیادی در روده ها شده و احساس نفخ و درد و ناراحتی به فرد بدهد.

اگر متوجه شدید شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی باعث نفخ روده های تان می شوند پس آن ها را مصرف نکنید. خوردن ماست یا کفیر مسئله ای ندارد، زیرا این غذا ها پروبیوتیک دارند و به پیشگیری از نفخ کمک می کنند.

منبع: صد آنلاین

منبع: فرادید
انتشار: 24 آبان 1401 بروزرسانی: 24 آبان 1401 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 13407

به "مهم ترین عامل بزرگ شدن شکم چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهم ترین عامل بزرگ شدن شکم چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید