توضیح مقام مسئول درباره گوشت چرخ کرده غیربهداشتی ، فروشندگان باید گوشت را در حضور مشتری چرخ کنند

به گزارش مجله سایه، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با توضیح ماجرای کلیپ های گوشت چرخ کرده غیربهداشتی منتشر شده در فضای مجازی از طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ از اول دی ماه در کشور خبر داد.

توضیح مقام مسئول درباره گوشت چرخ کرده غیربهداشتی ، فروشندگان باید گوشت را در حضور مشتری چرخ کنند

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، اخیراً ویدئویی در فضای مجازی منتشر می شود که برای درست کردن گوشت چرخ کرده همه جور ضایعات گوشتی از جمله مرغ درسته و کامل به همراه پر، پا، ناخن و امعا وا حشاء را داخل دستگاه چرخ گوشت می ریزند. این ویدئو نگرانی زیادی را بین مردم ایجاد کرده است. به همین دلیل با سامد برومندفر مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور صحبت کردیم.

وی در توضیح این کلیپ گفت: کلیپ های این چنینی و حتی مشابه آن نیز در فضای مجازی منتشر می شود و باعث نگرانی مردم می شود؛ اگرچه تقلب را رد نمی کنم، اما ما هرچه تلاش کردیم هیچ سرنخی از آن ها پیدا نکردیم.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این کلیپ ها بیشتر مونتاژ هستند، گفت: کسانی که این کلیپ ها را در فضای مجازی توزیع می کنند تنها قصد ایجاد تشویش و نگرانی بین مردم را دارند.

برومندفر در پاسخ به اینکه آیا شما بر محصولات و فرآورده های گوشتی که در فروشگاه ها به فروش می رسند نظارت دارید، گفت: بله اکیپ های نظارتی بر این موارد نظارت دارند و گوشت چرخ کرده شناسنامه دار و حاوی کد اطلاعاتی است و اگر مواردی باشد که مردم ببینند که گوشت چرخ کرده حاوی این اطلاعات نیست باید گزارش دهند.

* فروشندگان باید گوشت را در حضور مشتری چرخ کنند

خبرنگاری پرسید در قصابی ها و فروشگاه های کوچک، گوشت چرخ کرده آماده به فروش می رود و قیمت آن ها حدود 20 هزار تومان از قیمت گوشت پایین تر است و این دلیل روشنی است که این گوشت های چرخ کرده با چیز های دیگری مخلوط شده اند که چنین ارزانتر نسبت به گوشت فروخته می شود، گفت: بله، مردم باید خودشان فکر کنند که اگر قیمت گوشت چرخ کرده پایین است پس ایرادی دارد و فروشندگان حتماً باید در حضور مشتری گوشت را چرخ کنند و حق ندارند قبلاً آن را آماده کرده و در ویترین بگذارند.

خبرنگاری پرسید به هر حال شاید بیش از 90 درصد گوشت های چرخ کرده که در قصابی ها و فروشگاه های کوچک به فروش می رود از قبل آماده می شوند، اگر شما مسؤول نظارت بر این فرآورده های گوشتی هستید چرا با آن ها برخورد نمی کنید، گفت: این ها باید فرهنگ سازی شود ما نمی توانیم برای همه فروشگاه ها یک بازرس و ناظر بگذاریم تا با آن ها برخورد کند و این در سطح کشور شاید اتفاق بیفتد و نیرو های ما برای مقابله با تک تک آن ها کافی نیست.

* مردم موارد تخلف را به شماره 1512 اطلاع دهند

وی افزود: مردم باید خودشان هوشیار باشند و چنین محصولاتی را خریداری نکنند و مغازه داران هم حتماً باید در حضور مشتری گوشت را چرخ کنند؛ البته در فروشگاه های بزرگ هم گوشت چرخ کرده بسته بندی شده و شناسنامه دار و حاوی کد شناسایی وجود دارد که مردم می توانند از آن ها استفاده کنند.

برومندفر تأکید کرد مردم خودشان باید هوشیار باشند و در صورت مشاهده موارد خلاف در محصولات غذایی گوشت و مرغ با شماره 1512 که سامانه کشوری است اطلاع بدهند یا پیغام بگذارند که در اسرع وقت به آن رسیدگی خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه در طی یک سال گذشته چند مورد پرونده تخلف در این باره بوده که شما با آن ها مقابله کرده اید، گفت: آمار دقیق الان وجود ندارد و باید آماده کنم.

* طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ از اول دی ماه اجرا می شود

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه قرار بود رتبه بندی کشتارگاه های مرغ انجام شود این کار در چه مرحله ای است، گفت: از اول دی ماه طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ در سراسر کشور اجرا خواهد شد؛ بر این اساس کشتارگاه های مرغ کشور که حدود 220 واحد کشتارگاه صنعتی طیور است به رتبه های B.، A. و A. پلاس که با نوار های رنگی نارنجی، آبی و سبز تعیین است، تقسیم بندی شده اند.

وی ادامه داد: این رتبه بندی نشان می دهد که شرایط کشتارگاه و مرغ هایی که بسته بندی می کند به چه شکلی است. مثلاً A. نشان می دهد که تخلیه اتوماتیک مرغ اجرا شده و بسته بندی کامل و بهداشتی است. A. پلاس نشان می دهد که علاوه بر تخلیه اتوماتیک، قطعه بندی و بسته بندی هم اجرا شده و تاریخ مصرف آن هم قید شده است و B. نشان دهنده بسته بندی مناسب مرغ است.

وی در پاسخ به اینکه تفاوت قیمت ها چگونه است، گفت: هر کدام از رتبه بندی ها از B. تا A. پلاس 5 درصد به قیمت آن اضافه خواهد شد که البته سازمان دامپزشکی کشور تنها به موارد بهداشتی آن نظارت دارد و قیمت در اختیار این سازمان نیست.

برومندفر خبر داد که از سال بعد ساماندهی گوشت قرمز هم در کشور اجرایی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 5 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 2081

به "توضیح مقام مسئول درباره گوشت چرخ کرده غیربهداشتی ، فروشندگان باید گوشت را در حضور مشتری چرخ کنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توضیح مقام مسئول درباره گوشت چرخ کرده غیربهداشتی ، فروشندگان باید گوشت را در حضور مشتری چرخ کنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید