آشنایی با 9 ترفند مفید برای Task Manager ویندوز

به گزارش مجله سایه، بیشتر کاربران ویندوز تنها هنگامی به Task Manager مراجعه می نمایند که برنامه ای هنگ نموده و می خواهند آن را به طور کامل ببندند. اما در هر نسخه جدید ویندوز قابلیت های جدیدی به این ابزار اضافه شده و حالا قصد داریم 9 ترفند مفید برای Task Manager ویندوز را معرفی کنیم که می تواند برای کارهای مختلف مثمر ثمر واقع شوند.

آشنایی با 9 ترفند مفید برای Task Manager ویندوز

چگونگی باز کردن سریع Task Manager

بیشتر کاربران برای مراجعه به این ابزار، ابتدا کلیدهای Ctrl + Alt + Del می فشارند و سپس بر گزینه Task Manager کلیک می نمایند. اما برای باز کردن آن روش سریع تری هم وجود دارد. کافی است از کلیدهای Ctrl + Shift + Esc برای این کار استفاده کنید و بدون احتیاج به کلیک اضافی روانه این محیط می شوید. همچنین اگر در تسک بار یا نوار وظیفه راست کلیک کنید، می توانید گزینه Task Manager را مشاهده کنید.

ضمناً نباید منوی موسوم به Power Menu را از قلم بیندازیم برای مشاهده این منو، کافی است بر دکمه استارت راست کلیک کنید یا کلیدهای Win + X را فشار دهید. بعد از مراجعه به Task Manager فراموش کنید که بر گزینه More details کلیک کنید تا کل رابط کاربری آن نشان داده گردد.

یافتن دلیل هنگ کردن برنامه ها

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، مهم ترین استفاده از ابزار Task Manager مربوط به بستن کامل برنامه های هنگ نموده است. اما با استفاده از این ترفند Task Manager ویندوز که در ادامه می پردازیم، در ابتدا می توانید این موضوع را آنالیز کنید. زیرا گاهی اوقات شاید یک برنامه هنگ ننموده باشد بلکه این احتمال وجود دارد مشغول پردازش برای انجام وظیفه ای است.

بستن کامل برنامه در زمان نامناسب می تواند منجر به از دست رفتن داده ها گردد و برای آنالیز این موضوع می توانید از قابلیت موسوم به Analyze Wait Chain استفاده کنید. با بهره گیری از این مشخصه می توانید ببینید که اجرای کدام بخش از برنامه متوقف شده است. برای مشاهده اینکه کدام قسمت از برنامه مقصر اصلی این مشکل است، به تب Details سر بزنید و بخش موردنظر را پیدا کنید. سپس بر روی آن راست کلیک و سپس گزینه Analyze Wait Chain را انتخاب کنید. اگر برنامه موردنظر در انتظار سایر فرایندهای پردازشی باشد، می توانید آن ها را در پنجره باز شده مشاهده کنید.

آغاز مجدد ویندوز اکسپلورر

ویندوز اکسپلورر (Windows Explorer) مسئول اصلی بسیاری از عناصر رابط کاربری ویندوز مانند تسک بار، فایل اکسپلورر، منوی استارت و موارد مشابه است. اگر با این موارد به مسئله ای بربخورید، احتمالا در وهله اول به این فکر می افتید که سیستم را ریستارت کنید. اگرچه چنین کاری مشکل را حل می نماید، ولی با ریستارت ویندوز اکسپلورر هم بسیار سریع تر مشکل موردنظر رفع می گردد.

برای بهره گیری از این ترفند Task Manager ویندوز در تب Processes گزینه Windows Explorer را پیدا کنید. بعد از راست کلیک بر این گزینه، بر Restart کلیک کنید تا بخش موردنظر دوباره راه اندازی گردد. با این کار می بینید که بخش هایی مانند تسک بار برای چند لحظه ناپدید می شوند ولی در نهایت با بازگشت آن ها، بار دیگر بدون مشکل می توانید از این موارد استفاده کنید.

آنالیز عملکرد و منابع سیستم

اگرچه Task Manager نمای کلی از شرایط پردازش ها و برنامه های در حال انجام ارائه می دهد، اما در زمینه آنالیز منابع سیستم هم از امکانات گسترده ای بهره می برد. برای این کار، باید به تب Performance سر بزنید و سپس توصیه های زیر را مدنظر قرار دهید.

مشاهده نمودارها

در سمت چپ این بخش، نمودارهای مربوط به مواردی مانند پردازنده، رم، حافظه ذخیره سازی و دیگر منابع سیستم را مشاهده می کنید که برای کسب اطلاعات بیشتر کافی است بر روی آن ها کلیک کنید. اگر فقط می خواهید این ستون را مشاهده کنید بدون اینکه اطلاعات زیادی ارائه گردد، در پنل سمت چپ کافی است راست کلیک کنید و سپس گزینه Summary View را انتخاب کنید. همچنین اگر فقط می خواهید نمودار اصلی (قرار گرفته در سمت راست) را ببینید، کافی است در هر بخشی از سمت راست این پنل راست کلیک کنید و در نهایت گزینه Graph Summary View را انتخاب کنید.

کپی کردن اطلاعات مفید

با انتخاب هرکدام از موارد در پنل سمت چپ، کافی است ابتدا راست کلیک کنید و سپس گزینه Copy را انتخاب کنید تا اطلاعات مربوط به مثلا پردازنده یا حافظه رم کپی گردد. این قابلیت به خصوص زمانی مثمر ثمر واقع می گردد که می خواهید این اطلاعات را با متخصصی به اشتراک بگذارید تا بتواند مشکل سیستم شما را پیدا کند.

دسترسی به جزییات مفید

در هرکدام از بخش های این پنل اطلاعات مفیدی در خصوص آن ها وجود دارد. به عنوان مثال در پنل مربوط به پردازنده می توانید قسمت Up time را مشاهده کنید که زمان سپری شده از ریستارت سیستم را نشان می دهد. در بخش Memory یا همان حافظه رم در قسمت Slots used تعداد درگاه های رم مورد استفاده دیده می گردد. در قسمت حافظه ذخیره سازی هم در بخش Read speed و Write speed سرعت عملکرد حافظه داخلی سیستم را می توانید مشاهده کنید.

بخش Resource Monitor

اگر در ابزار Task Manager خواستار دسترسی به اطلاعات بیشتری هستید که در این محیط نمی توانید آن ها را پیدا کنید، کافی است بر گزینه Open Resource Monitor در بخش پایینی کلیک کنید. با این کار روانه پنجره جدیدی می شوید که اطلاعات بسیار بیشتری در خصوص شرایط سیستم نمایش داده می گردد.

جستجوی آنلاین برای موارد مشکوک

گاهی اوقات در Task Manager به نام های مشکوکی برمی خورید که البته در بیشتر موارد با کمی تحقیق می بینید که این فرایندها مربوط به بدافزارها نیستند اما در هر صورت برای نام هایی که کاملا جدید به نظر می رسد بهتر است که کمی تحقیق کنید. برای این کار، کافی است در تب process که این نام ها نمایش داده می شوند، بر نام مشکوک راست کلیک کنید و سپس گزینه Search online را انتخاب کنید. با این کار نام موردنظر در موتور جستجو بینگ مورد آنالیز قرار می گیرد تا ببینید آیا پردازش مربوطه ایمن هست یا نه.

افزودن ستون برای دریافت اطلاعات بیشتر

به صورت پیش فرض، Task Manager در بخش Processes فقط چند ستون محدود را نمایش می دهد. اگرچه این ستون ها اطلاعات حیاتی را در اختیار شما قرار می دهند، اما با راست کلیک کردن در بخش فوقانی ستون ها به راحتی می توانید تعداد این ستون ها را افزایش دهید. بعضی از این ستون های مخفی عبارت اند از:

  • ستون Type مربوط به نوع فرایند در حال انجام است که در سه بخش App، Background process یا Windows process قرار می گیرد.
  • ستون Publisher هم توسعه دهنده برنامه مذکور را نشان می دهد.
  • ستون Process name هم به خصوص برای کاربرانی که به تازگی از ویندوز 7 یا نسخه های قبلی به ویندوز 10 مهاجرت نموده اند آشنا به نظر می آید.

اگرچه هرکدام از آن ها شاید در بعضی موارد مثمر ثمر واقع شوند، اما می توان گفت که از بین ستون های مخفی، Process Name بیشترین استفاده را دارد. زیرا مشاهده نام فرایند در حال انجام باعث می گردد که تشخیص بدافزار بودن یا نبودن آن به کار ساده تری بدل گردد و کار کاربر را برای تحقیق کردن راحت تر می نماید.

تغییر واحد منابع مورد استفاده

به صورت پیش فرض، در بخش Processes میزان مصرف منابع سیستم به صورت درصد نشان داده می گردد ولی می توانید آن ها را به صورت اعداد مطلق مشاهده کنید. درصدها برای این موضوع مناسب هستند که با یک نگاه می توانید بفهمید چند درصد از کل ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است. اما گاهی اوقات می خواهید بدانید که مرورگر وب شما چند مگابایت از ظرفیت رم را اشغال نموده است.

برای این کار در بخش Processes بر هرکدام از فرایندهای نمایش داده شده راست کلیک و سپس نشان گر ماوس خود را بر روی Resource values قرار دهید تا بخش های مربوطه نمایش داده گردد و می توانید مثلا برای حافظه رم، نمایش اطلاعات را از درصد یعنی Percents به عدد مطلق یعنی Values تغییر دهید.

مراجعه به محل ذخیره برنامه ها

آیا تا حالا شده که به دنبال محل ذخیره سازی یک برنامه بگردید؟ برای این کار روش های متعددی وجود دارد اما به لطف این ترفند Task Manager ویندوز در صورت باز بودن برنامه موردنظر، به راحتی می توانید چنین کاری را انجام دهید. کافی است بر نام برنامه راست کلیک کنید و گزینه Open File Location را انتخاب کنید. با این کار خیلی راحت روانه پوشه موردنظر می شوید.

تغییر تنظیمات Task Manager

در نهایت باید به چند مورد از تنظیمات Task Manager بپردازیم که با تغییر آن ها می توانید تجربه کاربری خود را بهبود ببخشید. در بخش Options می توانید گزینه Always on top را فعال کنید تا این ابزار همیشه بر روی دیگر پنجره ها نمایش داده گردد. همچنین در بخش Set default tab می توانید تب پیش فرض را هنگام باز کردن این ابزار معین کنید. در قسمت View در بخش Update Speed می توانید سرعت به روزرسانی اطلاعات را تغییر دهید یا حتی در صورت احتیاج به آنالیز های بیشتر، این به روزرسانی را متوقف کنید.

8 روش برای آزادسازی حافظه رم در ویندوز

منبع: Make Use Of

وبلاگ خرید: وبلاگ خرید | این سیستم پیشرفته وبلاگدهی برای فروشگاه های اینترنتی است

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 3848

به "آشنایی با 9 ترفند مفید برای Task Manager ویندوز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با 9 ترفند مفید برای Task Manager ویندوز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید