چای کهنه دم این بلا را سر شما می آورد
به گزارش مجله سایه، تهران (پانا)- چای پررنگ یا کهنه می تواند منجر به کم خونی های شدید شده و مشکلاتی برای دستگاه گوارش ایجاد کند که توصیه می شود اکیدا از مصرف آن خودداری شود.
به گزارش خبرنگاران، اسید تانیک و اگزالات دو ماده در چای هستند که باعث جذب نشدن آهن می شوند و اندازه آن ها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است. در همین زمینه افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی اندازه زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری کنند. همچنین برای جذب بهتر آهن توصیه می شود، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری کنند.
فاطمه شیرانی متخصص تغذیه اظهار کرد: اگر چای بر اثر کهنه دم بودن غلیظ شده باشد اصلا قابلیت مصرف ندارد، چای پررنگ یا کهنه می تواند موجب کم خونی های شدید شده و برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کند که توصیه می شود اکیدا از مصرف آن خودداری شود.
او ادامه داد: بهترین راه برای نگهداری از چای دم شده برای مدت طولانی تهیه یک شیشه با در بسته محکم و بدون منفذ، بدون هیچ اسانس و یا شکر اضافه شده به آن است.
متخصص تغذیه گفت: اگر هر گونه ماده اضافه مثل شکر را به چای اضافه کردید، حتی درون فریزر هم نباید بیش از 24 ساعت آن را نگهداری کنید. چای کهنه دم ترشح اسید معده را تحریک کرده و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده نقش دارد.
شیرانی تاکید کرد: عوارض گوارشی چای کهنه دم در مورد دمنوش های گیاهی آماده نیز وجود دارد برای همین توصیه می شود دمنوش با استفاده از ترکیبات گیاهی و از طریق خود فرد تهیه شود.
منبع: خبرگزاری پانا