علی کریمی از خودی ها بنالد یا کت و شلواری ها؟

به گزارش مجله سایه، انتخابات فدراسیون فوتبال ایران فردا یکشنبه برگزار می گردد تا تکلیف جانشین مهدی تاج، رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال، بعد از قریب به یک سال تعیین گردد. جدال اصلی برای جایگاه ریاست فداسیون فوتبال است که چهار چهره تقریبا متفاوت به رقابت با یکدیگر می پردازند: کیومرث هاشمی، شهاب الدین عزیزی خادم، مصطفی آجرلو و علی کریمی.

علی کریمی از خودی ها بنالد یا کت و شلواری ها؟

پرواضح است که متفاوت ترین چهره این انتخابات علی کریمی است؛ نامزدی مستقل که برخلاف سه نفر دیگر که از مدیران دولتی به شمار می آیند، از جنس فوتبال است و هرچه شهرت به دست آورده، از همین مستطیل سبز بوده است. البته تفاوت دیگری که رقابت علی کریمی را با کت و شلواری ها متمایز می نماید، این است که طرفداران آن ها همگی نامزد مد نظرشان را برنده انتخابات و رئیس آینده فدراسیون فوتبال می دانند؛ ولی در عین ناباوری، عده ای از فوتبالی ها، شانس علی کریمی برای رسیدن به جایگاه ریاست فدراسیون فوتبال را اندک می دانند.

اگرچه غالب چهره های سرشناس فوتبال امید دارند علی کریمی به چرخه ناقص مدیریتی در فوتبال ایران سرانجام دهد؛ ولی عده زیادی از آن ها از همان روزی که علی کریمی برای انتخابات نام نویسی نموده، به طرز عجیبی روی این داستان پافشاری نموده اند که او شانسی برای برنده شدن ندارد. اگرچه همه افرادی که چنین جمله ای را درباره علی کریمی به کار برده اند، خود را در زمره طرفداران او برشمرده اند، ولی به نظر می رسد این نقل قول ها رفته رفته فضا را برای اتفاقات غیر منتظره و توجیهات بعد از انتخابات هموار می نماید.

نکته ای که البته در این میان مشترک است و تقریبا همه طرفداران ناامید علی کریمی به آن اصرار دارند، شیوه برگزاری انتخابات است که آن ها این کارزار را نه انتخابات، بلکه انتصابات توصیف می نمایند. یکی از این چهره ها، محمد پنجعلی، بازیکن سابق تیم ملی و باشگاه پرسپولیس است. او در تبادل نظر با ایسنا درباره شانس ریاست علی کریمی بر فدراسیون فوتبال می گوید: کریمی پا پیش گذاشته و امیدوارم پیروز گردد؛ اما کار را سخت می بینم. همه می دانیم که انتخابات چگونه است. به نظرم بیشتر انتصابات است تا انتخابات. تا الان هم این موضوع ثابت شده است. قطعا علی کریمی هم با اشراف بر این موضوع وارد رقابت شده است. خیلی ها دلشان نمی خواهد علی کریمی رئیس فدراسیون فوتبال گردد. پیروزیت فوتبال کشور مستلزم این است که واقعا حق به حق دار برسد؛ اما از قدیم همه می دانیم انتخابات به چه شکلی پیش می رود. چشمم آب نمی خورد در این انتخابات اتفاق خاصی بیفتد.

حسن روشن هم دیگر پیش کسوت نام آشنای فوتبال ایران است که شانس علی کریمی برای رئیس شدن را کم می داند. او که پیش تر در تبادل نظر با دویچه وله دلیل این موضوع را انتصاب رأی دهندگان از سوی دولت دانسته و گفته بود آن ها طبیعتا به گزینه مدنظر دولت رأی می دهند، روز گذشته هم در گفت وگویی با تسنیم بدون اشاره به دلیل فوق، به این نکته اشاره نمود که علی کریمی رأی نمی آورد. از نظر کلی همه کاندیدا ها خوب هستند و در این بحثی نیست؛ اما باید کمی جزئی تر به این دوستان نگاه کنیم. علی کریمی گزینه ای ایدئال برای اهالی فوتبال است؛ اما همه می دانیم در انتخابات رأی نمی آورد.

علیرضا منصوریان که خودش را یکی از دوستان فوتبالی علی کریمی می داند و ابراز علاقه می نماید کریمی رأی بیاورد، این بار ادعای جالب تری را مطرح می نماید و به علی کریمی هشدار می دهد که رئیس از قبل انتخاب شده و علی شانسی نخواهد داشت. رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب شده و فقط اسم آن را اعلام نمی نمایند. منصوریان البته بعد ها درحاشیه مراسم بازی یادبود علی انصاریان و مهرداد میناوند کوشش کرد به صورت منطقی تری اظهاراتش را مبنی بر شانس نداشتن علی کریمی بیان کند. اگر قرار باشد علی کریمی رأی بیاورد، باید کسانی که حق رأی دارند، اصطلاحا دلی به او رأی بدهند. او خوش شانس نخواهد بود، چرا که بعید می دانم رؤسای هیئت ها به یک فرد فوتبالی رأی بدهند که از جنس ماست.

اظهارات چهره های سرشناس فوتبال که ابتدا خود را حامی علی کریمی می دانند و سپس نا امیدی شان از رأی آوردن او را ابراز می نمایند، به وضوح تداعی نماینده این است که علی کریمی در بین چهره های فوتبالی هم مخالفانی دارد که علاقه ای به رئیس شدن او ندارند. این موضوعی است که خداداد عزیزی، پیش تر در تبادل نظر با فرهیختگان به طور آشکارتری از آن پرده برداشت. خداداد که خودش یکی از افرادی است که شانس علی کریمی را کم می داند، در این زمینه می گوید: انتخاب رئیس فدراسیون انتخاب رئیس جمهور نیست که عامه مردم بخواهند رأی بدهند که اگر این بحث بود، علی کریمی مثل آب خوردن رأی می آورد؛ اما الان یک تعداد خاص در مجمع فدراسیون فوتبال رأی می دهند، اگر حدود صد نفر را در مجمع در نظر بگیریم، از این تعداد شاید 10 درصد فوتبالی باشند و 90 درصد غیرفوتبالی به شمار می فرایند. آن 10 درصد هم شامل کاپیتان تیم های ملی یا مربی تیم ملی هستند و 30 درصد را رئیس هیئت ها که هیچ کدام فوتبالی نیستند، تشکیل می دهند و طبیعتا از خدای شان هم هست که علی کریمی انتخاب نگردد. همین فوتبالی های خودمان هم برخی هایشان حاضر نیستند به علی رأی بدهند؛ چون آن ها هم تحت تأثیر مدیران و رؤسای خود هستند و نگاه می نمایند ببینند که آقای رئیس چه می گوید؛ بنابراین شانس علی خیلی کم است؛ چون او آدم خیلی سالمی است که اهل زدوبند و رابطه و خیلی چیز های دیگری نیست که در فوتبال ما مرسوم است. من به علی گفتم اگر می خواهی رئیس فدراسیون شوی، باید لابی کنی، باید بروی و با رؤسای هیئت ها صحبت کنی یا نماینده هایت این کار ها را انجام دهند. در هر صورت 33 نفر را رؤسای هیئت های فوتبال تشکیل می دهند و طبیعتا از قبل افراد دیگر هم به سراغ این ها می فرایند و با آن ها می بندند. اوضاع عجیب وغریب است و به همین دلیل به نظر من علی شانس کمی دارد.

حالا سؤالی که در آستانه انتخابات مطرح می گردد، این است که وقتی عده ای از چهره های سرشناس فوتبالی پیش از برگزاری انتخاباتی سرنوشت ساز برای فوتبال ایران، شانس فوتبالی ترین چهره این انتخابات را کم می دانند، چه توقعی از رقبای کت وشلوار پوش است که برای از دور خارج کردن علی کریمی وارد لابی های مرسوم نشوند؟ آن ها با دیدن این آمادگی نزد فوتبالی ها و پذیرش این موضوع که شانس نماینده آن ها کمتر است، به راحتی بیشتری، یارکشی ها را انجام می دهند و طبیعتا شرایط برای علی کریمی در آستانه انتخابات سخت تر از گذشته می گردد.

البته خود علی کریمی و مهدی مهدوی کیا (نایب رئیس معرفی شده از سوی علی کریمی) هم با بخشی از جریان های پشت پرده آشنا شده اند؛ ولی آن ها برخلاف عده ای از فوتبالی ها که امیدشان را از دست داده اند، هنوز امیدوارند بتوانند این فوتبال را پاک نمایند. دست کم این ادعایی است که در بخشی از بیانیه شان دارند. از معادلات پشت پرده کاملا آگاهیم؛ اما داوطلب شدیم تا ثابت کنیم انتقاد های چند سال گذشته فقط شعار نبوده و با کسی هم حب و بغض شخصی نداریم؛ بلکه معتقدیم این فوتبال باید عاری از فساد و کاملا پاک و شفاف باشد. فوتبال برای ما و خیلی از پیش کسوتان، خط قرمز است؛ پس نباید فوتبال قربانی زد و بند های ناسالم گردد؛ زدو بند هایی که در آن حق داوران، بانوان، پیش کسوتان، طرفداران و استعداد های ناب و... نادیده گرفته گردد و فقط عده ای خاص و بعضا چهره های غیر فوتبالی از آن بهره مند شوند. پس ثبت نام کردیم تا بلکه بتوانیم از انتقادهای مان دفاع کنیم و ثابت کنیم نقدهایم صرفا حرف نیست و حالا که آمده ایم شعارمان خیلی واضح و روشن فوتبال پاک و مبارزه علیه فساد فوتبالی است.

منبع: فرارو
انتشار: 5 فروردین 1400 بروزرسانی: 5 فروردین 1400 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 7253

به "علی کریمی از خودی ها بنالد یا کت و شلواری ها؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علی کریمی از خودی ها بنالد یا کت و شلواری ها؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید