علت ریزش کوه در جاده هراز چه بود؟

به گزارش مجله سایه، تهران (پانا) - سرپرست مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین خاوری با اشاره به ریزش کوه در جاده هراز، گفت این ریزش به علت عدم رعایت نکات فنی در برداشت معدن و تغییر آب و هوایی و گرم شدن هوا بوده است.

علت ریزش کوه در جاده هراز چه بود؟

به گزارش ایسنا، حسین رنجبر با اشاره به ریزش کوه در جاده هراز، اضافه نمود: این ریزشی که رخ داده است در کیلومتر 40 جاده هراز شهرستان آمل رخ داده و از آنجایی که به علت تعطیلات عید، معدنکاری در این منطقه متوقف شده، این ریزش با تلفات انسانی همراه نبوده است.

وی اظهار کرد: از دیدگاه زمین شناسی این رخداد، در یال جنوبی این منطقه تاقدیسی وجود دارد و از طرف دیگر واحدهای زمین شناسی موجود در این محل سازند شمشک است که از ویژگی های آن این است که دارای درز و شکاف های فراوانی است.

رنجبر با بیان اینکه جنس این سازند بیشتر شیل و ماسه سنگ است، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینها از آنجایی که این منطقه فرسایش بالایی داشته است، زمین شناسی این منطقه سست است و از طرف دیگر لایه ها و شیب مورفولوژی منطقه هم جهت است.

سرپرست مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین خاوری، اظهار کرد: زمانی که شن و ماسه را از پاشنه برداشت می کنیم و از طرفی شیب رمپ و جاده های دسترسی معدن به درستی رعایت نمی گردد، موجب افزایش فشار باربری از بالا می گردد؛ از این رو این ریزش رخ داده است.

رنجبر با تاکید بر اینکه این ریزش یک ریزش کوچک بوده است، ادامه داد: این ریزش در جاده هراز یک ریزش کوچک بوده و حجم رسوبات آن کم بوده و حجم رسوبات به کارگاه معدن و جاده آسیب نرسانده است، ولی حجم گرد و غبار و ریزگردها به مقدار ای زیاد بوده و این معدن نیز چون در کنار جاده اصلی قرار داشته است، این ریزش مورد توجه عموم قرار گرفته است.

به گفته وی، این ریزش ها همیشه در استان مازندران اتفاق می افتاد.

سرپرست مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین خاوری، علت دیگر این ریزش را تغییرات سریع آب و هوایی مطرح کرد و یادآور شد: در این منطقه افزایش دما را داشتیم و افزایش دما موجب می گردد که رسوبات منبسط شوند و لذا موجب چنین ریزشی شده است.

رنجبر به شرایط گسل های این منطقه اشاره نمود و گفت: گسل های اصلی و فرعی در منطقه زیاد هستند و این گسل ها موجب بروز درز و شکاف در لایه های سنگی می شوند و این موضوع نیز بدون تاثیر نیست، ولی اصلی ترین علت این ریزش مواردی است که گفته شد.

وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که نکات فنی را در برداشت معادن رعایت نکنیم و معادن را از بالادست برداشت نکنیم و به سمت پاشنه نیاییم، این اتفاقات رخ خواهد داد.

رنجبر یادآور شد: برداشت این معدن از پاشنه شروع شده است.

ریزش کوه که 14 فروردین ماه در حدود 40 کیلومتری جاده هراز رخ داد، نرسیده به جاده بلده و درست بالا سر یک واحد تولیدی معدنی رخ داده که گرد و غبار بزرگی را در آن منطقه ایجاد نموده است و بعضی مسؤولان اعلام کردند که این اتفاق به علت انفجار و معدنکاری بوده است، ولی محققان این حوزه دستکاری بشر در طبیعت و عدم رعایت معدنکاری را در منطقه ای با سازند شنی علت این ریزش اعلام کردند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 13 خرداد 1401 بروزرسانی: 13 خرداد 1401 گردآورنده: 3ye.ir شناسه مطلب: 11474

به "علت ریزش کوه در جاده هراز چه بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت ریزش کوه در جاده هراز چه بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید